Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pikóék szerint vidékről buszoztatta Budapestre a Fidesz a józsefvárosi önkormányzat ellen tüntetőket

Ez a cikk több mint 3 éves.

Dühös lakosok vonultak a józsefvárosi polgármesteri hivatal elé szombat délelőtt a Magyar Nemzet cikke szerint, a lap úgy tudja „az alulról szerveződött lakossági megmozdulást rengeteg elkeseredett józsefvárosi polgár várta, mert Pikó András, józsefvárosi polgármester eddigi „munkássága” sokak tűréshatárát átlépte”.

Az eseményről a helyi Fidesz-KDNP is közleményt adott ki, melyben többek közt arról írnak: „az elkeseredett lakosok szerint Pikó András polgármesternek köszönhetően egyre élhetetlenebbé válik a kerület, egyre több hajléktalan van a közterületeken, ahol immár a mocsok és a bűz uralkodik, továbbá elegük van a közétkeztetés körül kialakult áldatlan állapotokból is, ezért szeretnék hallatni a hangjukat. Pikó András elmúlt féléves „munkássága” botrányoktól volt hangos. A nevéhez köthető a menzabotrány, amelyben a korrupció gyanújába keveredve váltott közétkeztetőt a polgármester, és ennek következtében ötvenmilliós bírságot kapott az önkormányzat. A polgármester kockára tette a kerületi gyerekek és idősek étkeztetését, jelenleg a kerületnek szolgáltatói szerződése sincs.”

Vagyis a Magyar Nemzeten beharangozott tüntetés céljai igencsak jól idomultak ahhoz, amivel a Fidesz az őszi választások óta támadja a Pikó vezette önkormányzatot. A Fidesz szerint emellett a polgármester elapasztotta a társasházi pályázati keretet, elkótyavetyélte az egymilliárd forintos kormányzati támogatást, fákat vágatott ki, és ellehetetlenítette a polgárőrséget.

A tüntetők valóban megjelentek délelőtt a polgármesteri hivatal előtt. A borsonline.hu tudósítása szerint a tiltakozók rigmusokat skandálva, táblákkal vonultak a helyszínre, két férfi pedig steril fecskendőket és tűket szórt a járdára, hogy szemléltessék: ezt látják ők is egész nap, „hadd lássa a polgármester is”.

A tüntetésre reagálva Pikó András józsefvárosi polgármester a Közösen Józsefvárosért képviselőcsoport közleményét osztotta meg, mely szerint a tüntetőket – saját elmondásuk alapján – többek közt Jászkisérről, Monorról és Szolnokról buszoztatták Budapestre.

Balogh Lajos, a kerület DK-s képviselője szerint nyilvánvalóan pénzért utaztatták a helyszínre a tüntetőket, akik azt sem tudták, pontosan mi ellen tüntetnek. „Ez a politizálás alja” – mondta. A képviselő megosztott egy részletet az egyik tüntető helyszínen készített élő videójából, amiből kiderül: 250-en érkeztek Szolnokról.

A közlemény szerint

elszomorító és nehezen érthető azoknak a politikai erőknek a felelőtlensége, amelyek vidékről buszoztatnak embereket a fővárosba, hogy a propagandamédiájában majd bemutathassa elégedetlenségüket egy olyan kerülettel kapcsolatban, amelynek nem is lakói.

„Mi nem tudunk a Fidesz nevében bocsánatot kérni sem ezektől a megtévesztett emberektől, sem azoktól a kerületiektől, akiknek a manipulációját ezek az akciók szolgálják, a kerületi Fideszt viszont fel tudjuk szólítani: ahelyett, hogy kihasználható eszközként, Budapestre buszoztatható áltüntetőként tekint az emberekre, tekintse őket polgárnak és partnernek, még akkor is, ha erre szemmel láthatóan hosszú ideje képtelen”

– olvasható a posztban.

Pikó András posztja itt megtekinthető: