Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kormánylap kihagyta a pécsi polgármestert a segélyszervezeti központ átadójáról szóló tudósításból

Ez a cikk több mint 3 éves.

A Szabad Pécs szúrta ki, hogy a több mint 500 médiumot magába foglaló kormánypárti médiakonglomerátum, a KESMA baranyai lapja kihagyta Péterffy Attila pécsi polgármestert egy csütörtökön megjelent tudósításából. A nyomtatott Dunántúli Napló, illetve annak online társa, a Bama.hu úgy számolt be a Katolikus Karitász új önkéntes központjának átadásáról, hogy említést sem tesz a jelenlévő polgármesterről, sőt még a fotókról is „lemarad” az ellenzéki támogatással tavaly októberben megválasztott városvezető.

Pedig a napilap és a portál ezt leszámítva alapos seregszemlét tart a megjelent közszereplőkből: a baranyai származású Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége mellett Soltész Miklós államtitkár, Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója és Udvardy György veszprémi érsek is helyt kap a tudósításban. Csak a polgármester nem.

A Szabad Pécs azt írja, a Dunántúli Napló csütörtöki nyomtatott kiadásának fotóján a polgármester arcának fele, „takarásból” látszik, a Bama cikkéről már ez sem mondható el, Soltész államtitkár mellett egy belógó váll látszik csak.

Azt MTI szerdai tudósítása ezzel szemben beszámol Péterffy jelenlétéről, sőt a hírügynökség fotóján is beazonosítható. A beszámoló szerint egyébként Herczegh Anita arról beszélt az átadón, „Péter apostol, a Pécsi Egyházmegye védőszentje arra hív bennünket, hogy állandóan, teljes szívünkből szeressük egymást” és a Katolikus Karitásznak is ez adja a lényegét. A karitász szeretettel működő közösség, tagjai azok, akik adományt adnak és azok is, akik kapnak, ereje nem az intézményben, hanem tagjainak lelkében rejlik – mondta.

Pécs, 2020. június 17. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége beszédet mond a Katolikus Karitász új, humánerőforrás-bázisként működő logisztikai központjának átadásán Pécsen 2020. június 17-én. MTI/Sóki Tamás

Péterffy Attila saját Facebook-oldalán is beszámolt az eseményről, a városvezető itt azt írta:

„A koronavírus okozta járvány alatt végig kiválóan együtt tudtunk működni a Karitasszal, rengeteget segítettek a védekezés során, ezért biztos vagyok benne, hogy a felújított központ hasznosan fogja szolgálni a pécsi közösséget.”

A kormánymédiában nem példa nélküli, hogy a Fidesz érdekeihez nem illeszkedő személyeket „kifelejtik” a tudósításokból. 2011-ben a közmédia Híradójából például Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökét szó szerint kiretusálták.