Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A DK budapesti polgármesterei rendkívüli támogatást adnak az állás nélkül maradt embereknek

Ez a cikk több mint 3 éves.

Online sajtótájékoztatót tartottak a DK fővárosi polgármesterei Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettessel közösen. A párt bejelentette, hogy a polgármestereik a kerületeikben rendkívüli támogatást vezetnek be azok számára, akik elvesztették munkájukat.

Gy. Németh arra hívta fel a figyelmet, hogy bár Európában a legtöbb helyen a kormányok a fizetések 70-80-át kifizetik az embereknek, Magyarországon ez nem így van.

„A Demokratikus Koalíció polgármesterei nem nézik tovább tétlenül, hogy a kormány nem tesz meg ezekért az emberekért mindent. Mi eddig is átvettük a kormány jó néhány feladatát: maszkot osztottunk, bevezettük az otthonápolási támogatást, és most ezt az álláskeresési támogatást is az én kollégáim fogják bevezetni” – mondta a főpolgármester-helyettes.

Rendkívüli támogatást vezetünk be👇🏻

Közzétette: Gy. Németh Erzsébet – 2020. május 10., vasárnap

Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere úgy fogalmazott, tudják, hogy ez nem az ő feladatuk és felelősségük lenne, de látva, hogy a kormány nem tesz semmit, muszáj cselekedniük, mert azt nem hagyják, hogy az emberek teljesen elszegényedjenek.

A XV. kerületi polgármester, Cserdiné Németh Angéla hozzátette, a kerületek nem ugyanakkora támogatást fognak adni, ez függ az egyéni anyagi helyzetüktől, de 57 ezer és 120 ezer forint közötti összegre lehet majd számítani. Abba viszont minden DK-s városvezető beleegyezett, hogy bevezesse a támogatást.

„Nincs egyetlen olyan kerület sem, amelyet ne árasztottak volna el a frissen állásukat vesztett budapestiektől érkező levelek. Az emberek érzik, hogy a kormány cserben hagyta őket, és hogy a nehéz helyzet ellenére egyetlen forintot sem biztosítanak számukra” – nyilatkozta. Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere.

László Imre, Újbudai polgármestere elmondta, a DK-s polgármesterek arra kérik a többi polgármestert, hogy kövessék a példájukat, és valamennyi kerületben legyen lehetőségük az embereknek fővárosi rendkívüli álláskeresési támogatást igényelni.

Budapesten jelenleg 5 kerületnek van DK-s polgármestere: a III. kerületet Kiss László vezeti, a VII. kerületet Niedermüller Péter, a XI. kerületet László Imre, a XV. kerületet Cserdiné Németh Angéla, a XVIII. kerületet pedig Szaniszló Sándor, így ezeknek a kerületeknek a lakói tudják majd igényelni a bejelentett támogatást.

A Demokratikus Koalíció fővárosi polgármestereinek nem ez az első támogatási bejelentése. Április 22-én, a kórházi ágyak kiürítése után arról biztosították kerületeik lakóit, hogy minden DK-s önkormányzat egyszeri 50 ezer forintos támogatást ad azoknak a családoknak, akik kórházból hazaküldött családtagot ápolnak.

Címlapkép: Demokratikus Koalíció Facebook