Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kocsis Máté Kunhalmi Ágnesen gúnyolódva biztatja az érettségiző diákokat

Ez a cikk több mint 3 éves.

Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének ma az alábbi Facebook-posztot sikerült elkövetnie:

„Kunhalmi Ágnes ma a parlamentben magára írta a nyelvtanból valaha szerzett legjobb osztályzatát! 👍Reméljük a mai érettségin jobb jegyek születnek országszerte! Hajrá!”

Íme a poszt a maga teljességében:

Az, hogy egy fideszes politikus nőkön, de pláne ellenzéki képviselőnőkön gúnyolódik, nem újdonság, hiszen Kunhalmi Ágnes sem véletlenül viseli ma kitűzőjén a kettes számot, hanem Kövér László házelnök alábbi kijelentésére való reakcióként:

„Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére.”

Kövér a múlt héten Bayer Zsoltnak vallott frusztrációjáról, ami akkor tölti el, amikor házelnökként ellenzéki képviselőtársai felszólalását kell végighallgatnia (nem vicc, Bayer tényleg így tette fel a kérdést: „az elnöki pulpituson ülve hogyan lehet ép lélekkel végigszenvedni egy Szabó Tímea-felszólalást?”).

Szóval ez ellen a kijelentés ellen tiltakozik ma többek közt Kunhalmi Ágnes szocialista politikus is, amiről Kocsis Máténak viszont csupán egy dedós szintet megütő vicc jutott eszébe, hisz min is lehetne jobban gúnyolódni, mint azon az ominózus 1 darab(!) helyesírási hibán, nemdebár? De azon viszont kötelező ám!

Mert ha a házelnök kijelentései ellen egy női mivoltában megalázott országgyűlési képviselő (ne feledjük tehát, hogy a választópolgárok által a Parlamentbe delegált, az ő képviseletüket ellátó politikusról van szó!) tiltakozik, azt ugyan nem lehet szó nélkül hagyni, a fideszes macsókultúrában az ilyesmire egyből oda kell sózni még egyet. Lehetőleg övön alul – amit Kocsisnak gond nélkül sikerült is abszolválnia.

Ja, és persze minden érettségizőnek sok sikert, a többieknek meg boldog karácsonyt, ugye?

Mindez egyébként épp azon a napon különösen vérlázító, amikor kiderült, hogy a KDNP olyan politikai nyilatkozatot terjesztett az Országgyűlés elé, amelyben kimondanák, hogy Magyarország nem kér a nők elleni erőszak felszámolását célzó isztambuli egyezmény ratifikációjából.

Ha stílszerűek akarnánk lenni, akár azt is mondhatnánk, hogy az a szám, amivel viszont Kocsis személyi száma kezdődik, egyben azt az érdemjegyet is takarja, amelyet akkor kapna a Fidesz frakcióvezetője, ha emberségből kellene éppen érettségit tennie.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás