Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kórházba szállítás után hunyt el az első hazai koronavírus-fertőzött beteg

Ez a cikk több mint 4 éves.

Vasárnap életét vesztette egy 75 éves férfi, akit koronavírus-fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel, hozzátéve: a beteg a szállítást követően hunyt el.

A hír egyébként már több mint egy órája megjelent Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester Facebook-oldalán, nem sokkal később pedig a hvg.hu azt írta, hogy információik szerint olyan betegről van szó, aki tüdőgyulladásban halt meg, de koronavírust is megállapítottak nála, és eddig nem szerepelt a hírekben.

Ezt az információt egyelőre nem erősítették meg hivatalosan, a kormány által működtetett, a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat tartalmazó oldalon is csak a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye olvasható.

Magyarországon a hivatalos tájékoztatás legutolsó összegzése (2020.03.15. 14:20) szerint 32 fertőzött van – közülük 9 iráni, 1 brit, és 22 magyar állampolgár -, 159 ember van karanténban, egy beteg hunyt el, és egyet nyilvánítottak gyógyultnak.

Orbán Viktor miniszterelnök nem sokkal a hivatalos tájékoztatás után reagált a hírre, mindössze annyit írt: „Isten nyugosztalja.”

Cikkünk frissül.