Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megbüntették a fóti gyermekközpontról rappelő fiút

Ez a cikk több mint 4 éves.

Megbüntették, ezért 2 napja nem mehetett dolgozni az a 17 éves fiú, aki a fóti gyermekotthonban él, és az intézményt körülvevő botrányról készített egy kritikus rapszámot Gyermekváros maradj talpon címmel – tette közzé Facebookon Szél Bernadett, akinek csütörtök éjjel szóltak az ügyről.

Mint ismeretes, a fóti gyermekotthont tavaly február óta akarja bezáratni a kormány. Akkor derült égből érkezett a hír, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma megszüntetné a Fóti Gyermekközpontot, Szél Bernadett független országgyűlési képviselő pedig márciusban adatigényléssel próbált konkrétumokat megtudni a tervről, elsősorban arról, hogy mi lesz az ott élő gyerekek sorsa.

Csakhogy az Emmi az adatok kiadását elutasította, méghozzá azzal az indokkal, hogy a Gyermekközponttal kapcsolatos dokumentumokat tíz évre titkosították. Így egyelőre nem tudni, mi szükség volt a gyerekközpont bezárására, és arról sincs hír, pontosan mikor és hova helyeznék át az ott élő gyerekeket.

Szél Bernadettnek az intézmény igazgatóhelyettese, Bíró Endre is megerősítette, hogy belső vizsgálat indult a videó miatt. Amint azt a Népszava írja, úgy tudják, a klip „nem nyerte el a fenntartó tetszését”, ezért indítottak eljárást az ügyben.

„Kitől jött az utasítás, kérdezem én? Komolyan egy 17 éves fóti gyermeken akar példát statuálni a hatalom?! Azért, mert megmondta az igazat? Államtitkár úr, ha van ott valaki a fedélzeten — mi folyik itt?!” – Tette fel a kérdést Szél Facebookon.

A képviselő a Népszavának elmondta, a lassan 18 éves Kislőrincz Dávidnak a munka nemcsak pénzszerzési lehetőség, hanem terápiás jellegű is.

A videó az ügy ellenére továbbra is elérhető, a szöveg főleg a kormányt illeti éles kritikával, többek között olyan sorokkal, mint „Mi a gyász van veled, ember? A pénzed, annyi mint a tenger. Mégis tőlem akarsz most lopni, a pályáról így akarsz lemosni”.

A Fóti Gyermekközponttal kapcsolatos cikkeinket itt lehet elolvasni.

Címlapkép: Kislőrincz Dávid / YouTube