Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Többször rálőttek a DK újbudai irodájára

Ez a cikk több mint 4 éves.

Tegnap délután lövésnyomokat találtak a DK újbudai irodájának falán és az ablak is betört – jelentette be a párt a mai sajtótájékoztatóján. A párt munkatársai szerencsére nem tartózkodtak a helyszínen, amikor az eset történt, csak a nyomokat vették észre később.

A rendőrség megállapította, olyan fegyverrel követték el a támadást, ami nem minősül kifejezetten lőfegyvernek, de alkalmas lehet súlyos sebesülések okozására és az emberi élet kioltására is. A helyszínen 2 centiméteres fémgolyókat találtak, amik 95 méter per szekundum sebességgel lőhettek ki. Egyelőre nem tudni, kik voltak a tettesek.

Forrás: DK

„Döglött patkányt már küldtek nekünk pár héttel ezelőtt, a politikusainkat naponta zaklatják Facebookon, de ilyen még soha nem történt” –tette hozzá Barkóczi Balázs, a párt szóvivője.

Hozzátette, mivel a plakátokból és az ablakon lévő logókból egyértelműen látszik, kié az iroda, biztosan a DK ellen irányult a támadás. Barkóczi nyomatékosan felszólította a Fideszt, hogy hagyjanak fel az uszítással és a gyűlöletpolitkával, mielőtt ennél nagyobb baj történik.

„Szörnyű belegondolni, hogy csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki, mert az irodánk egy társasház aljában van. Nemcsak a DK munkatársait, hanem a lakókat is veszélyeztették a lövésekkel” – mondta el Bakai-Nagy Zita, a DK újbudai alpolgármestere.

A sajtótájékoztató visszanézhető a Mérce Facebook oldalán:

(Frissítés: 17.16): Közleményt adott ki a rendőrség az esettel kapcsolatban. Mint írják, a Budapesti Rendőr-főpkapitányság csütörtök délután a rendőrség honlapján közölte: a helyszíni szemle során a Kaptárkő utcai irodában két, egyenként 0,8 centiméter átmérőjű csapágygolyót találtak, amelyeket nem lőfegyverből lőttek ki. A csapágygolyókat a rendőrök lefoglalták, és szakértői vizsgálatra küldték. A BRFK XI. kerületi rendőrkapitánysága garázdaság vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.