Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lemondott a fideszes képviselő, időközi választás lesz Salgótarjánban

Ez a cikk több mint 4 éves.

Időközi választást kell tartani Salgótarján 3-as számú egyéni választókerületében, miután lemondott mandátumáról és a Fideszben betöltött összes tisztségéről Turcsány László – írja a salgótarjáni 3100.hu portál.

Az önkormányzati képviselő azt követően döntött így, hogy pénteken egy azóta már törölt Facebook-posztot tett közzé egy salgótarjáni halálos baleset áldozatáról, egy 24 éves nőről. Turcsány pénteken este az elsők között ért oda a halálos kimenetelű cserbenhagyásos gázolás helyszínére. Telefonjával lefotózta az áldozatot, majd kitakarás nélkül közzétette azt a Facebookon. Erre felháborodott kommentek érkeztek, a politikus pedig végül eltávolította a fotót.

Szombaton az ATV-nek elmondta: sajnálja a történteket, az a gondolat vezérelte, hogy mielőbb meg lehessen állapítani ki volt a balesetet szenvedett személy, a mentők kiérkezésekor a feltöltött fotót törölte. Turcsány László közösségi oldalán is bocsánatot kért tettéért a gyászoló családtól.

A 3100.hu-nak küldött lemondó közleményében a Fidesz salgótarjáni frakcióvezetője ezt írta:

„Az elmúlt pénteken helytelenül cselekedtem egy tragikus baleset kapcsán. Ennek levontam a morális tanulságait, és a következő döntéseket hoztam meg. A mai nappal lemondtam Salgótarján Megyei Jogú Város Fidesz-KDNP frakciójának vezetéséről, kiléptem a frakcióból, lemondtam egyéni képviselői mandátumomról és felfüggesztettem párttagságomat. Döntésemről tájékoztattam a Fidesz helyi vezetőségét.”

A 3100.hu cikke szerint Turcsány László 2002-től aktív szereplője a helyi közéletnek, a megyeszékhely közgyűlésének 2010-től volt folyamatosan tagja. A testületbe 2010-ben, 2014-ben és 2019-ben is mint a 3-as számú (Zagyvaróna központú) választókerület megválasztott egyéni önkormányzati képviselője került be. Turcsány október 13-án 51,74 százalékkal nyerte körzetét, mögötte Kovács Andrea, az ellenzéki pártok közös jelöltje 42,34 százelékkal lett második.

Salgótarján tehát újabb megyei jogú városban vagy budapesti kerületben lesz időközi önkormányzati választás lemondás vagy szavazategyenlőség miatt: most vasárnap Győrben választanak polgármestert, márciusban a XIII. kerületben kell önkormányzati képviselőt választani. Tegnap Budafokon tartottak képviselőválasztást, a XXII. kerület 8-as körzetében nyert a Fidesz jelöltje a megismételt választáson.

(3100.hu)