Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kocsis Máté kéziszövetsége a választások előtt támogatást ígért Ferencvárosnak, most hirtelen kimerült a kassza

Ez a cikk több mint 4 éves.

Tavaly márciusban értesítette a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Ferencváros önkormányzatát, hogy 22,75 millió forint támogatást ítélt meg a Haller Park felújítása során megvalósuló kézilabdapályára. Nemrégiben az MKSZ azonban tájékoztatta a kerületvezetést, hogy a támogatási keret kimerült, így mégsem kaphatják meg a pénzt.

És hogy mi változott időközben? Az október 13-i önkormányzati választáson a ferencvárosiak kisöpörték a mutyigyanús ügyekről elhíresült fideszes Bácskai Jánost és helyette Baranyi Krisztinát választották polgármesternek.

A fejleményekről közösségi médiaoldalán beszámoló Baranyi így kommentálta az MKSZ bejelentését:

„Kocsis Máté megbüntette Ferencvárost :(„

A Haller Park felújítását még 2018-ban határozták el Bácskaiék, ám akkor nem lett semmi belőle. A kerületvezetés aztán 425 millió forintot tavaly is megszavazott a park rendebe tételére, a munkáltok első üteme jelenleg is zajlik. Ebben a szakaszban készült volna el a műanyag borítású, szabadtéri kézilabdapálya is, amelyre a Kocsis Máté fideszes frakcióvezető által elnökölt MKSZ  támogatást is odaítélt – egészen mostanáig.

A parkfelújítás környékén egyébként nem ez az egyedüli probléma, ahogy arra a Kilencben az élet blog még tavaly tavasszal felhívta a figyelmet, a Bácskai-féle kerületvezetés semmiféle lakossági konzultációt nem tervezett be a munkálatok elkezdése elé. Az ügyben petíciót is indítottak a helyiek, ám az egyeztetés, a lakók igényeinek maghallgatása és becsatornázása így is elmaradt.

A blog idén decemberben kérdéssel fordult az új vezetés felé, hogy terveznek-e ilyen típusú konzultációt a jövőben. Baranyi Krisztina írásos válaszában hangsúlyozta, a már zajló első ütemben megvalósuló fejlesztéseken már nem lehet változtatni, de a második ütem előtt 2020 májusa során tervezi a lakosság bevonását a folyamatba.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás