Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem lesz jelöltje a Fidesznek a dunaújvárosi időközi választáson

Ez a cikk több mint 4 éves.

Biztossá vált, hogy nem lesz Fidesz-KDNP-s jelölt a szavazólapon a Fejér megyei 4-es választókerület egyéni képviselőhelyéért indulók között a február 16-i dunaújvárosi időközi parlamenti választáson – írja saját információkra hivatkozva a 24.hu.

A portál úgy tudja: a kormánypártok a függetlenként induló Molnár Tibort támogatják a körzet korábbi jobbikos képviselője, Pintér Tamás 2019. októberi polgármesterré választása miatt kiírt időközi választásig hátralévő bő egy hónapos kampányban.

Ezt támasztja alá az is, hogy hétfői számában a Magyar Nemzet külön cikket szentelt Molnárnak, aki jelenleg a körzetben fekvő Iváncsa falu polgármestere. A kormányközeli lap úgy fogalmaz: Molnár „a választókerület polgármestereinek felkérésere vállalta a megméretést”, valamint azt is kiemelik, hogy

„Iváncsa jelenlegi polgármestere[…]tárgyalásokat folytat a kormánnyal arról, mit szeretne elérni országgyűlési képviselőként”.

Az is a 24.hu értesüléseit erősíti, hogy a Fidesz még egyáltalán nem nevezett meg jelöltet, holott a támogató aláírásokat január 10-ig össze kell gyűjteni. Mint arra a lap cikke is rámutat, a kormánypárt döntése azért is érdekes, mert a külsős támogatás következménye az lesz, hogy ha megválasztanák Molnárt, az éppen megszigorított frakcióváltási szabályok miatt nem ülhetne be a Fidesz képviselői közé, hanem 2022-ig függetlenként kellene dolgoznia a parlamentben.

Mint az már korábban biztossá vált, a voksoláson az ellenzék közös jelöltje a jobbikos Kálló Gergely lesz. 2019 utolsó napjaiban mindkét jelölt leadta az induláshoz szükséges ajánlásokat, a kampányok is gőzerővel folynak.

Kálló az utóbbi napokban leginkább standolásról és plakátolásról posztol Facebook-oldalán:

Molnár Tibor pedig a térség kistelepüléseinek polgármestereivel parolázik a kampányfotókon:

Dunaújvárosban az ellenzéki összefogás az önkormányzati választáson mind a tíz egyéni körzetben legyőzte a Fidesz-KDNP jelöltjét. Pintér Tamás akkor  a szavazatok 56,4 százalékát kapta, ezzel leváltotta a 2010 óta regnáló fideszes Cserna Gábort, akire a Dunaújvárosiak 41 százaléka adta le a voksát. A Jobbik, a Momentum, az LMP és a baloldali pártok az időközi parlamenti választáson is közösen álltak be Kálló Gergely mögé.

A valasztas.hu tanúsága szerint az időközi választáson megméretteti magát a Mi Hazánk-os Árgyelán János, Medveczki Zoltán, aki a Nemzeti Zöld Koalíció nevű párt jelöltje, valamint a független Törökné Juhász Ilona.

Az utóbbi hetekben, napokban egyre több hír érkezett arról, hogy a Fidesz egyre kevésbé biztos a Fejér megyei 4. EVK-beli sikerét illetően: a Népszava arra emlékeztetett nemrég, hogy A Fidesz választókerületi elnöke, az energetikai hivatal vezetőjeként dolgozó Dorkota Lajos korábban az ígérte, hogy december 16-án megnevezi jelöltjüket, ám ez sem akkor, sem azóta nem történt meg.

(24.hu)