Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Felpörgeti a kormány a lőterek építését, öt városban épülhet új sportlétesítmény

Ez a cikk több mint 4 éves.

A 444 szúrta ki, hogy a hétfőn kiadott Magyar Közlöny tartalmaz egy kormányhatározatot, ami további honvédelmi sportközpontok építését rendeli el öt városban, több mint 4 milliárd forint összköltséggel.

Az építési költségek városonkénti eloszlása:

  • Baján 860 millió
  • Balassagyarmaton 874  millió
  • Szarvason 876 millió
  • Szigetváron 863 millió
  • Újfehértón pedig 883 millió

A magyar kormány 2017-ben jelentette be, hogy összesen 197 Honvédelmi Sportközpontot tervez létrehozni országszerte, amiből 16-hoz még abban az évben hozzákezdtek.

2017. január 1-jén a korábbi Magyar Honvédelmi Szövetség (MHSZ) utódjaként létrejött a Honvédelmi Sportszövetség, melynek – elődjéhez hasonlóan – része több magyar sportszövetség és egyesület, mint például a Magyar Sportlövők Szövetsége, a Magyar Vívó Szövetség, a Magyar Judo Szövetség és a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége.

A Honvédelmi Sportszövetség azzal a megfontolással jött létre, hogy a sporttevékenységeken keresztül önkéntes alapon szélesítsék a honvédelmi nevelés bázisait az egész országban. Az akkori honvédelmi miniszter,  Simicskó István szerint „eredményeket kell felmutatni, ez pedig nem lehet más, mint a jövő nemzedékének, egészséges nemzettudattal felnövekvő generációjának kinevelése.”

A szövetség által támogatott sportokat, illetve akár elsősegélynyújtást, tájékozódást és egyéb honvédelmi ismereteket az országszerte létrehozott Honvédelmi Sportközpontokban lehet majd gyakorolni.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila