Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A józsefvárosi Fidesz szerint „meghamisították” a képviselőjükkel készített interjút a kerületi újságban

Ez a cikk több mint 4 éves.

Közleményt adott ki a Fidesz józsefvárosi alapszervezete, amely szerint a Pikó András vezetése alatt álló kerület újságja, a Józsefváros „manipulálta” egy kerületi fideszes képviselővel készített interjúját.

Ahogyan írják:

„Megdöbbentő és példa nélküli az a cenzúra és manipuláció, amelyet a Pikó András-féle Józsefváros Újság alkalmaz. A lap úgy adta közre egy  fideszes képviselő írásban adott interjúját, hogy annak tartalmát – engedély és értesítés nélkül – egyoldalúan és manipulatív módon
átírták, hogy a feltett kérdéseket utólag megváltoztatták, a
válaszokból kiollóztak részeket, megváltoztatták annak szövegét, sőt,
kommentárokat is fűztek hozzá.”

A pártszervezet közleménye a kifogásolt interjút egyáltalán nem nevesíti, és csupán a Józsefváros legfrissebb számába pillantva derült az ki, minden bizonnyal a Ferencz Orsolya képviselővel készült interjúra célozhat a közlemény.

A józsefvárosi Fidesz „jogilag aggályosnak” is nevezte az interjút, és egyben a Józsefváros újság megbízott főszerkesztőjének, Tóth Ákosnak a távozását és Pikó bocsánatkérését is követelte.

Békési Zsuzsa, Pikó András sajtófőnöke kérdésünkre elmondta, az önkormányzatnak semmilyen módon nincs ráhatása a Józsefvárosban megjelenő cikkekre, ugyanakkor hozzátette azt, a tartalomért a felelős szerkesztő és a főszerkesztő felel, nem a kerületi vezető. Békési szerint ezért az, hogy ezzel kapcsolatban a Fidesz Pikótól várna bocsánatkérést, „a Fideszt minősíti.”

Telefonon elértük Tóth Ákos megbízott főszerkesztőt is, aki egyszerűen annyit reagált, a Fidesz vádjaival kapcsolatban „állnak a jogi következmények elé”, az újságoknál szokásos nyers interjú-szerkesztéssel járó rövidítéseken kívül semmi sem történt a Ferencz Orsolyával készített interjúval.

Tóth azt is hangsúlyozta, távozása követelése közben a józsefvárosi Fidesz pontosan tudja, hiszen erről nyilvánosan már december elején beszélt, hogy csak januárig, határozott időre vállalta a megbízást, ezért lemondása követelésének nincsen értelme.

A Mérce információi szerint egyébként Ferencz Orsolya emailen, lapzárta előtt közvetlenül küldte át részletes, a lap terjedelmét egyébként szétfeszítő válaszait, az ebből készült, végleges interjúszöveget azonban – ahogyan azt a Fidesz közleményében is állítja – valóban nem küldték vissza számára, viszont rövidítéseken kívül nem változtattak semmit a szövegen.

Emailben kerestük Ferencz Orsolya képviselőt is, hogy megkérjük, áruljon el részleteket arról, melyek az interjú szerinte kifogásolható részei, amint megkeresésünkre reagál, a cikket frissítjük.

Címlapkép: MTI/Mónus Márton