Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Botka László: Tíz megyei jogú város polgármestere kötött szövetséget

Ez a cikk több mint 4 éves.

Szövetséget kötött tíz megyei jogú város polgármestere – derül ki Botka László szegedi polgármester mai Facebook-posztjából.

Kép forrása: Botka László / Facebook

A fotón Botka mellett Csőzik László (Érd), Márki-Zay Péter (Hódmezővásárhely), Péterffy Attila (Pécs), Dr. Nemény András (Szombathely), Szücsné Posztovics Ilona (Tatabánya), Fekete Zsolt (Salgótarján), Mirkóczki Ádám (Eger), Veres Pál (Miskolc) és Pintér Tamás (Dunaújváros) látható.

A mai napon szövetséget kötöttünk egymással hazánk jövője érdekében. Közös értékek és stratégia mentén az a célunk, hogy Magyarország igazságos, szolidáris és szabad otthona legyen minden magyarnak” – írta Botka a kép alá.

Botka László az őszi önkormányzati választások után is jelezte, hogy nagyon szívesen látja a frissen megválasztott ellenzéki polgármestereket Szegeden, és akár tanácsokat is ad nekik, hogy hogyan tartsanak ellent a kormányzati nyomásnak.

Egész pontosan úgy fogalmazott a 444-nek adott interjújában:

„Én felajánlom minden, újonnan megválasztott ellenzéki polgármesternek az én 17 éves polgármesteri tapasztalatomat, szívesen látok mindenkit, és a magam tudásával próbálom segíteni, hogy sikeresek legyenek. Ehhez nekem semmilyen tisztségre nincsen szükségem, 17 év többet ér, mint bármilyen tisztség.”

Korábban járt már nála egyébként például Soproni Tamás, Terézváros azóta megválasztott momentumos polgármestere is, nemrég pedig Pikó András, Józsefváros új vezetője is egyeztetett vele.

Érdekesség még, hogy Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere korábban többször is jelezte, hogy egyik első intézkedéseként létrehozná a Szabad Városok Szövetségét, ami minden eszközével hozzájárulna az ellenzéki együttműködéshez, ám úgy tűnik, ebből a mostani felállásból mégis lemaradt, úgy tudjuk, a szövetségkötésre a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülése előtt került sor, aminek Budapest nem tagja.

A Szabad Városok Szövetsége egyébként nem azonos a Karácsony által szintén belengetett Szabad Városok Paktumával, amibe viszont a visegrádi országok fővárosait, Varsót, Pozsonyt és Prágát vonná be. A Szabad Városok Szövetségébe viszont Karácsony elmondása szerint még októberben szerette volna összehívni az összes ellenzéki vezetésű város polgármesterét, hogy szolidárisak legyenek, és tapasztalataikat megosszák egymással, mint „azok a városok, amelyek szembemennek a politikai árral”.

Botka László posztja itt megnézhető:

Címlapkép: Botka László / Facebook