Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az ellenzéki többség leváltotta a média vezetőjét Nagykanizsán, a Fidesz szerint ez a hosszú kések éjszakája

Ez a cikk több mint 4 éves.

Bár keveset foglalkoztunk Nagykanizsával az önkormányzati választás kapcsán, a Zala megyei településen érdekes helyzet alakult ki. Míg a polgármester maradt a fideszes Balogh László, addig az ellenzék többséget szerzett a közgyűlésben. A legutóbbi ülésen pedig élt is ezzel a többséggel.

A közgyűlési többség egyrészt visszavette a város volt polgármesterétől, a térség jelenlegi országgyűlési képviselőjétől, Cseresnyés Pétertől a polgármester korábbi irodáját, amit ő 2014 óta képviselői irodának használt.

De ennél egy fokkal fontosabb, hogy a város 11 cége közül 8 éléről leváltotta a cég vezetőjét. Ebből is talán a legfontosabb, hogy az ellenzéki együttműködés leváltotta  Belasics Katát, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetőjét. Ezt a helyi pártok közös Facebook-oldala egyszerűen csak így kommentálta:

„A 2019 november 28-i közgyűlésen leváltottuk Belasics Katát a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, felszámolva ezzel a helyi propagandát.”

A testületi ülés után a Fidesz tartott sajtótájékoztatót, amelyen a helyi frakcióvezető a hosszú kések éjszakájához hasonlította a cégvezetők leváltását, ami egy kicsit erős hasonlatnak tűnik, lévén, így az ellenzéket a Hitler által vezetett Nemzetiszocialista Német Munkáspárthoz hasonlította.

Egyébként Nagykanizsán nem választottak alpolgármestert sem, miután az ellenzéki képviselők nem vették fel a szavazólapjukat, és így vétózták meg a fideszes alpolgármester személyét. Új SZMSZ-t írtak ellenben, és 4 ellenzéki tanácsnokot neveztek ki a polgármesterrel szemben.

Forrás: 444/Mérce

Címlapkép: Forrás: nagykanizsa tv/Youtube