Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pikó András szerint Tarlós dupla végkielégítése olyan, mintha „megtapsolnánk az ATM-et, amiért kiadja a pénzt”

Ez a cikk több mint 4 éves.

Pikó András, Józsefváros polgármestere sem szavazta meg tegnap a volt főpolgármester, Tarlós István végkielégítésének megemelését, amelyről a közgyűlés tegnap döntött, írja egy Facebook posztjában. Szerinte ugyanis bármilyen szép is ez a gesztus, az üzenetével nem ért egyet:

„A Fidesz elmúlt 9 éve nem érdemel ilyen elismerést, megdicsérni egy politikust csak azért, mert hozta a kötelezőt és tette a dolgát pont olyan, mintha megtapsolnánk az ATM-et, mert kiadja a pénzünket.”

Pikó szerint a végkielégítése összegének emelése azért sem indokolt, mert Tarlós főpolgármestersége alatt nem csak hogy eladósodott a főváros, de a politikus általában sem állt ellen a kormány budapestiek akaratát figyelembe sem vevő terveinek.

„Ne tagadjuk azt se, hogy a fővárosi közbeszerzések szépen illeszkedtek a NER korrupciós szisztémájába.”

A bejegyzés alapján Pikó egyébként a volt főpolgármester díszpolgárrá avatásával sem ért egyet.

Az újonnan megválasztott kerületi polgármesterek között nem Pikó az egyetlen, aki nem ért egyet Tarlós végkielégítésének összegével: Soproni Tamás, Terézváros vezetője szerint nem a tisztes fizetést sajnálják tőle, de ha a magasabb fizetséget megadják neki, azzal azt üzenik, hogy jól vezette a várost. Holott a BKV adóssága, a rengeteg betonozás, a helyhiány a hajléktalanszállókon, illetve a Lokál terjesztésének engedélyezése nem éppen erre utal.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere sem támogatta az előterjesztést: szerinte bár fontos az „árkok betemetése a magyar közéletben”, ezért a díszpolgári címmel egyetért, de úgy gondolja, ezt nem lehet pénzzel kiegészíteni vagy helyettesíteni.

Tegnap a közgyűlés az ellenzéki képviselők nagy részével, valamint a Fidesz-frakció szavazataival elfogadta a beterjesztést; a DK frakciója tartózkodott, a Momentum, illetve Baranyi Krisztina nem szavazták meg a volt főpolgármester végkielégítésének megduplázását.