Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

40 ember mondott fel az újpesti városházán, még Déri Tibor hivatalba lépése előtt

Ez a cikk több mint 4 éves.

40-en mondtak fel a héten az újpesti városházán. A felmondók között van az aljegyző, de titkársági dolgozón keresztül a gépkocsivezetőig terjed a felmondottak sora.

A helyzetről értesülő 24.hu megkérdezte Déri Tibor polgármestert is, aki elismerte a lapnak, hogy valóban ennyien mondtak fel, és hozzátette, hogy ő ennek nem örül.

Mi nem tisztogatni jöttünk, hanem dolgozni, és mindenkivel együtt szeretnénk működni, aki tenni szeretne Újpestért, bármilyen politikai színekben tegye ezt

Sőt legtöbbjüket fel is mentették a munkavégzés alól a 24.hu szerint, mielőtt még az új polgármester hivatalba léphetett volna. A munkavégzés alóli felmentés szerdán kezdődött, de mivel a választás eredményét itt is megtámadták, csak csütörtök délelőtt vehette át hivatalát Déri Tibor, a kerület új, momentumos polgármestere.

Az átadás-átvétel nem csak itt nem megy zökkenőmentősen. Baranyi Krisztina kilencedik kerületi polgármester reggel arról közölt fotót, hogy üresen állnak az irattartók a kilencedik kerületi polgármesteri-hivatalban. Baranyi Krisztina egyébként csütörtökön léphet hivatalba, akkor derülhet ki mik voltak az iratok és mi lett a sorsuk, amelyek ezekben a dobozokban voltak.

Baján pedig hiába ajánlott fel a Fidesznek egy alpolgármesteri széket a Momentumos polgármester Nyirati Klára, ezt nem fogadta el a kormánypárt helyi szervezete