Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tarlóst a Borkai-ügy elkeseríti, de kevéssé érinti, mert az „nem budapesti”

Ez a cikk több mint 4 éves.

Tarlós István volt az M1 Ma reggel című műsorának vendége, ahol a főpolgármester az elmúlt időszak botrányairól is beszélt. Tarlós azt mondta, elkeserítik ezek a botrányok, de a győri őt kevéssé érinti, mert az nem budapesti.

A további várható budapesti fejlesztésekről és Karácsony Gergelyről beszélt Tarlós István ma reggel a közmédiában, amikor kitért az elmúlt napok 3 botrányos eseményére. Tarlós a zuglói hangfelvételről, a kispesti kokainos korrupciós hangfelvételről, és Borkai Zsolt győri főpolgármester az Audinak eladott telkekhez kapcsolódó kokainos pornó-ügyéről beszélt.

Tudja, engem ezek a napokban napvilágra került történetek elkeserítenek – kezdte Tarlós. „Mondjuk a győri kevéssé érint, mert az nem Budapesten van” – tette hozzá Tarlós.

Példaként sorolta elkeserítő ügynek Karácsony kiszivárgott hangfelvételét és a kispesti felvételt, ahol kokainozás közben beszélnek korrupció-gyanús sztorikról, majd hozzátette: „Egy mondatban utalnék rá, ezeknek a főpolgármester-jelöltje Karácsony polgármester úr.”

Majd összegzett: ezek az ügyek az egész politikára, és az egész önkormányzatiságra rossz fényt vetnek, és szerinte nem így működnek az önkormányzatok. Tarlós itt nem tért ki rá, hogy korábban más fideszes városvezetés például a ferencvárosi önkormányzat parkolási, vagy az I. kerület lakás-ügyei is napvilágot láttak.

Ezután Tarlós még hozzátette: 30 év politizál, de ilyen mocskos kampányt még nem látott. Mondandóját pedig azzal fejezte be, hogy a névtelen internetes kommentelési gyakorlatot ítélte el.

Az elmúlt napok ügyei kapcsán Karácsony Gergely is megszólalt. Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje a Facebookon posztolt:

Sokáig hittem túlzásnak, ma már nem gondolom annak: az elmúlt 30 év legdurvább kampányává lett a mostani. Ennek alighanem köze van ahhoz, hogy a Fidesz fél a változástól. Elborzadva figyelem, hogyan dőlnek meg hitek és dőlnek le egykor volt idolok. Ahol az érvelő vitákat kerülik, ott az indulat nyer teret, az erő mítoszából erőszakosság lesz, a fékevesztett hatalom pedig kiváltságokat épít, és átlép minden korláton.

Egy lépés távolságról tűnhet úgy, hogy ez a politika: a másik lejáratása, kompromittálása, merő cinizmus és képmutatás. Tűnhet úgy, hogy mindenki egyforma benne. Pedig ezt én is utálom, ettől én is hányok. Tíz éve hiszem, hogy igenis lehet más a politika, és most karnyújtásnyira van az esély, hogy ezt be is bizonyítsuk. Bebizonyítsuk, hogy a politika tud elvekről, értékekről szólni, hogy az eltérő véleménnyel szemben érveket sorakoztatunk, nem jelzőket. Hogy az egyéni érdeknél mindig előbbre való a közösségé, a tisztesség pedig nem kivétel, hanem norma. Változás kell, mert a mocsárrá lett politika magával húz várost is, országot is.

Október 13-a után nekünk az a dolgunk, hogy visszaszerezzük a politika becsületét, és bizonyítsuk: Budapest olyan, mint amilyen az ország lehetne.

Címlapkép: MTI/Mónus Márton