Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Saját közös jelöltjük visszalépésében bíznak az ellenzéki pártok a fideszes mohácsi polgármester váratlan halála után

Ez a cikk több mint 4 éves.

Azt remélik a mohácsi DK-Jobbik-Momentum  képviselőjelöltjei, hogy az ellenzéki szövetség közös polgármesterjelöltje visszalép a tisztességes verseny érdekében a mindössze két hét múlva esedékes választás előtt, miután egyedüli jelölt maradt a regnáló fideszes polgármester, Szekó József tragikus halála után – írja a Szabad Pécs.

Mint ismert, a város polgármesterére pénteken találtak holtan egy mustgázzal teli borospincében, ahol baleset áldozatává válhatott a 63 éves politikus. A rendőrség közölte, hogy a Mohácsi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet, további részleteket nem közölhetnek.

Mivel Szekó Józsefnek csak egyetlen riválisa lett volna az október 13-ai önkormányzati választáson, a tragédia után az MSZP-s Csorbai Ferenc maradt az egyetlen polgármester-jelölt a város élére.

A tisztességes versenyre hivatkozva hétfőn egy közös közleményt fogalmazott meg a helyi ellenzéki szövetség, amelyben azt írják:

„A DK-Jobbik-Momentum mohácsi jelöltjei megdöbbenten értesültek Szekó József polgármester úr tragikus haláláról és részvétüket fejezik ki hozzátartozóinak. Az előzetesen bejelentett hétvégi kampányeseményeinket kegyeleti okokból kifolyólag nem tartottuk meg. Bízunk benne, hogy egyedüli indulóként Csorbai Ferenc polgármesterjelölt úr a tisztesség jegyében és a demokratikus választások érdekében visszalép, hogy Mohács lakói időközi választás keretében dönthessenek az új polgármester személyéről.„

Bonyolítja a helyzetet, hogy Csorbai egyelőre úgy tűnik, közel sem szánta el magát a visszalépésre: a HVG információi szerint az MSZP szóvivője, Nyakó István azt mondta, jelöltjük nem lép vissza. Amikor megkérdezték, miért, Nyakó azt mondta, azért, mert hivatalos jelölt, leadta a szükséges ajánlásokat. Ketten érezték magukat alkalmasnak a polgármesterségre, egyikük elhunyt, ettől ő még alkalmasnak érzi magát, meg is kapta a kellő támogatást.
(Szabad Pécs, HVG)
Címlapkép: Mohácsi látkép. Fotó: MTI/Ruzsa István