Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szabó Tímea szerint lehallgatják a Párbeszéd irodáját a Képviselői Irodaházban

Ez a cikk több mint 4 éves.

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a nemzetbiztonsági védelem alatt álló Képviselői Irodaházban valakik lehallgatják pártja irodáját.

Erről vasárnap délben tartott sajtótájékoztatóján beszélt, melyen azt is elmondta, Karácsony Gergelyt, az ellenzéki összefogás budapesti főpolgármester-jelöltjét folyamatosan ismeretlenek követik, fotózzák, ahogy szombaton is megfigyelés alatt tartották véleménye szerint.

A Párbeszéd úgy gondolja, a kiszivárgott, összevágott hangfelvétel részleteit is a párt irodájában vették fel, és saját gyereke hangját is hallani véli.

„A felvétel végén hallatszik egy gyerekhang, aki nem más, mint az én gyerekem.”

Mint mondta, elemezték a hangfelvételt, és többen, egymástól függetlenül meghallgatták, és a párt elnökségének tagjai arra a megállapításra jutottak, hogy több elnökségi ülés hanganyagából vágták össze, miután visszaemlékeztek, hogy mik hangzottak el.

Felismerték a kérdezőket is, miután letisztították a felvétel hangját.

„Úgy tűnik, hogy valaki, valakik rendszeresen hallgatják a Párbeszéd elnökségi üléseit”

– mondta a politikus.

A párt feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen, miután bűncselekmény áldozatai lettek, és véleményük szerint a nyomozó hatóságok feladata, hogy megtalálják, ki hallgatta vagy hallgatja le az irodájukat.

Szabó azt is elmondta, hogy részükről senkinek sem áll érdekében, hogy ilyen felvételeket adjanak ki, ellenben Tarlós Istvánnak, és a Fidesznek, akik rettegnek Karácsony győzelmétől, igencsak érdekében állhat egy ilyen jellegű lejárató felvétel nyilvánosságra hozása.

A politikus azt is kifejtette, hogy mindenben együtt kívánnak működni a hatóságokkal, és a saját elektronikus eszközeiket, valamint minden tudásukat az eljáró szervek rendelkezésére bocsátják.

„Ez a magyar Watergate. Ez a XXI. század eddigi legnagyobb botránya Magyarországon.”

Véleménye szerint a képviselők lehallgatásával az önkormányzati választásokat igyekszik befolyásolni a hatalom, és a választásoknak épp az a tétje, hogy rettegnie kell-e az embereknek attól, hogy követik-e fekete autók, csuklyások, lesifotósok.

A többi ellenzéki párttal még nem konzultáltak arról, hogy őket is lehallgatták-e. Mint mondta, jelenleg is zajlik az irodájuk átvizsgálása, és óvintézkedéseket tesznek, hogy minél kisebb eséllyel hallgassák le őket a továbbiakban.

via Index / 444
Címlapkép: kép: Szabó Tímea/Facebook