Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nyuszimaszkos aktivisták trollkodták meg Tarlós István beszédét

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Századvég Budapestről szóló konferenciáján Tarlós István is beszédet mondott ma, ami után egyszer csak Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt kampánysátbjának aktivistái nyuszimaszkkal a fejükön felálltak a közönség soraiban, és „Miért fél a vitától?” feliratú transzparenseket tartottak a magasba, illetve egy űrlapot is ki akartak töltetni Tarlóssal azzal kapcsolatban, mikor, hol és milyen körülmények között lenne hajlandó vitázni Karácsonnyal:

A teljes felvétel az akcióról:

Az ATV felvételén az is tisztán látszik, hogy a közönség soraiból többen nemtetszésüket fejezik ki, majd le is tépik az aktivisták fejéről a maszkot.

Tarlós gyors magyarázatként elmondta a közönségnek, az egyik aktivista azt kérdezte tőle, vitázna-e Karácsonnyal.

„Sose mondtam, hogy nem, hanem van feltételem, amire nem kapok választ. (…) Ezt egy picit nehezen értette meg a kollega”

– mondta. Hogy mik ezek a feltételek, még mindig nem lehet tudni pontosan.

A mai trollakció előzménye, hogy a Párbeszéd egyik aktivistája nemrég azt próbálta megtudni, Tarlós részt venne-e egy főpolgármester-jelölti vitán. Amikor arról kérdezte, Orbán Viktor engedi-e, hogy vitázzon, Tarlós így replikázott:

„Miért Orbánviktorozik, maga beteg, tényleg, menjen el az orvoshoz!”.

Majd azt is kijelentette: „önálló ember vagyok, haver”.

Ezt követően a Párbeszéd képviselője, Tordai Bence próbálta átadni Karácsony főpolgármester-jelölti vitára invitáló levelét Tarlósnak, aki válaszul egy megafonba ordított az arcába.

A kampányesemények és sajtótájékoztatók megzavarása nem ritka mostanság, legutóbb például Karácsony Gergely programbemutatója alatt játszottak cirkuszi zenét eltakart arcú kormánypárti aktivisták.

(444)