Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Hazaáruló!” – skandáltatta Hende Csaba Szombathelyen a Fidesz programbemutatójának hallgatóságát

Ez a cikk több mint 4 éves.

Hende Csaba volt honvédelmi miniszter, az országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke az ellenzék kivetített fotójának szóló „hazaáruló!” skandáltatással tette színesebbé hétfőn a szombathelyi Fidesz programbemutatóját, erről a Vas megyei LMP tett fel videót a Facebookra.

A Nyugat beszámolója szerint a rendezvény résztvevői megtöltötték az MMIK művház termét, sőt, még a folyosóra is ki kellett építeni a hangosítást, hogy a kint rekedtek is élvezhessék a műsort – ugyanakkor a vasi Úgytudjuk, LMP-közeli portál szerint csak lézengtek az érdeklődők.

Az mindenesetre biztos, hogy az eseményen részt vett Hende Csaba, aki a helyi Fidesz erős embere, hogy személyesen buzdítson Balázsy Péter, a párt szombathelyi polgármesterjelöltje, valamint a Fidesz támogatására.

Miután pedig a megjelentek megismerhették Balázsy programját, melyben jobbára különböző fejlesztéseket ígért be, valamint Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester, és a leköszönő, sok csatát látott fideszes polgármester, Puskás Tivadart is meghallgathatták, megtekinthették a központi Fidesz-propagandát is, migránsokkal, alkalmatlan vezetőkkel, miegymással.

Ennek csúcspontja volt, mikor Hende mögé kivetítették az ellenzéki polgármesterjelölt, Nemény András fotóját a rasszista kormánypropagandából megszokott barna bőrű emberek és apokaliptikus hangulatú fotók társaságában, egy Neménytől származó idézettel:

„…beszélünk mi a bevándorlókról, akik egyébként korántsem jelentenek olyan problémát, és van rá egy valós, jó válasz, az Európai Unió kvótarendszere.”

Ennek vetítése közben kezdte el Hende a közönséget skandáltatni, kérdezvén, mi is az ellenzéki jelölt:

Hende: „Hadd halljam!”

Közönség (együtt): „Hazaáruló!”

Hende: „Hangosabban!”

Közönség: (együtt, hangosabban): „Hazaáruló!”

Hende: Köszönöm szépen.

A jelenetet érdemes összevetni ezzel:

A közönség reagáltatásával szinte rocksztári magasságokba emelkedett országgyűlési képviselő mondanivalója emellett leginkább a migránsok miatt földi pokollá változott Nyugat-Európáról, valamint a magyarság végromlásával fenyegető ellenzékről szólt, a szokásos stílusban.

Szombathelyen egyébként az ellenzék többségbe került a városi közgyűlésben a legutóbbi önkormányzati választások óta, így a Fidesz folyamatos obstrukcióval igyekszik akadályozni az önkormányzat munkáját, Puskás polgármesternek pedig láthatóan nem sikerült úrrá lenni a helyzeten, ezért is indíthatja helyette a párt Balázsyt, Vas megye jelenlegi főjegyzőjét. A szombathelyi ügyekről ezen a linken tudtok bővebben tájékozódni.

via Úgytudjuk / Nyugat