Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Múló rosszullét miatt szakította meg útját a Kövér Lászlót szállító szlovák kormánygép

Ez a cikk több mint 4 éves.

Frissítés (21:26): Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy elővigyázatosságból, múló rosszulléte miatt szakította meg útját kedd este Varsóban a Kövér Lászlót szállító szlovák kormánygép. A házelnök jól van, hazaérkezett Budapestre.

Korábban írtuk:

A szlovák kormány különgépe Varsóban hajtott végre kényszerleszállást, miután Kövér László rosszul lett a fedélzeten – írja a felvidéki Bumm.sk a szlovák a JOJ TV hírportáljára, a Noviny.sk-ra hivatkozva. Kormányzati forrásokra hivatkozva azt írják, a magyar házelnök összeesett a kormánygépen.

Kövér László, a magyar országgyűlés elnöke és Andrej Danko szlovák házelnök  Kazahsztán fővárosából, Nur-Szultanból tartott Pozsony felé. A két házelnök kedden az Eurázsiai Államok Parlamenti Elnökeinek IV. Találkozóján vendégeskedett az ázsiai országban.

A Noviny.sk riportere szintén a repülőn utazott és ő számolt be róla, hogy idő előtt, Lengyelországban szakították meg útjukat. Információi szerint Kövér rosszul lett, a repülő személyzete pedig úgy döntött, hogy megszakítják az utat. Azt egyelőre nem tudni, hogy csak elővigyázatosságból történt-e a korai landolás, vagy komolyabb a baj.

Szlovák sajtóhírek szerint Kövér Lászlót helikopterrel szállították egy varsói kórházba, ahol megvizsgálták.

Az Euronews úgy tudja, Kövér László hamarosan visszatér a gépre, és Budapestre indulnak vele.

Nur-Szultan, 2019. szeptember 24.
Az Országgyûlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyûlés elnöke (k) felszólal az Eurázsiai Államok Parlamenti Elnökeinek IV. Találkozóján Kazahsztán fõvárosában, Nur-Szultanban 2019. szeptember 24-én.
MTI/Országgyûlés Sajtóirodája

(Bumm.sk, via 444.hu)

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd