Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Zsidózva dobta ki Gulyás Mártont Hunvald György krumpliosztó stábja

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Menj a zsidókhoz!”

Kiabálta többek között egy illető Gulyás Márton aktivista-műsorvezetőnek, amikor utóbbi arról akart érdeklődni Hunvald György (a 7. kerületi volt polgármester, jelenleg a Ferencvárosi Lokálpatrióták (sic!) jelöltje ugyanott) stábjától, hogy vajon milyen finanszírozásból sikerült hozzájutni nagy mennyiségű burgonyához és hagymához, amit a jelölt a helyi választóknak akar kiosztani.

A kampánystáb tagja Gulyás videója alapján elég idegesen viszonyultak az érdeklődéshez, többször felszólították a műsorvezetőt, hogy hagyja el a helyiséget, eközben hangzottak el az ominózus szavak is, de volt

„Megütöd magad!”, „Senki nem kíváncsi rád!” – és hasonló felkiáltások sokasága is.

Miután Gulyást a szó fizikai értelmében eltávolították a helyiségből, az utcáról még megkérdezte a zsidózó urat, hogy mégis mit értett az alatt, hogy menjen a zsidókhoz, az úriember erre a következő választ adta:

„- Miért, a Momentum az nem zsidó? Ők a zsidók, az SZDSZ-nek a… onnan váltak le, az unokák, a gyerekek, nem? Ezt tudja a média is mondja!”

Ezután Gulyás telefonon elérte az említett illető segítségével magát Hunvald Györgyöt, akiből perceken keresztül próbálta kihúzni, hogy mégis miből szerezte azt a sok krumplit, amit a helyi jelölt többek közt úgy próbált hárítani, mint például

(Hunvald): A kérdéseket tegye fel ott, ahol fel akarja!

(Gulyás): Most teszem fel, miylen pénzből finanszírozzák ezeket a hagymákat és krumplikat, amiket itt most elosztanak?

(Hunvald): Ezt nem önnek kell feltenni.

(Gulyás): Miért is nem nekem kell feltenni?

(Hunvald): Hát akkor tegye fel!

 

Hunvald György korábban már volt Erzsébetváros polgármestere. Emiatt az időszak miatt indítottak ellene több nyomozást. Ezek egy részében felmentették, de bűnösnek találta a lakáskiutalások és a szerződések kapcsán hivatali visszaélésben, hűtlen kezelésben és magánokirat-hamisításban. Börtönbüntetését azért nem kellett letöltenie, mert azt az előzetes letartoztatásban korábban már megtette.

De zajlik egy eljárás még Hunvalddal szemben, ebben az ügyben az ügyészség szerint „a vádlott VII. kerületi polgármesterként színlelt szerződéseket kötött ismerőseivel, barátaival, ami után nem történt teljesítés, munkavégzés, és ezzel mintegy 45 millió forint kárt okoztak Erzsébetvárosnak”. Itt ősszel várható ítélethirdetés.

Korábban az is felmerült, hogy a bukott erzsébetvárosi polgármestert az MSZP indítaná újra a pozícióért, és miközben Hunvald maga is ezt állította, a párt cáfolta az értesüléseket, és az ellenzéki összefogás színeiben végül Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció politikusa indul a polgármesteri címért. Ugyanakkor a volt polgármester indulásának hírére egy egyéni képviselői mandátumot amennyiben visszalép, Hunvald ezt azonban nem fogadta el.

(Partizán)