Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem engedte be a portás a városházára az ellenzéki képviselőt, miközben bent a választási bizottság ülésezett

Ez a cikk több mint 4 éves.

Ülést tartott péntek este a Helyi Választási Bizottság (HVB) Győrben – már ha hinni lehet például a határozatnak, amelyet a bizottság hozott, és amely már fel is került az internetre.

Sajnos magáról az ülés megtörténtéről Juhász István szocialista képviselő nem adhat tanúbizonyságot, ugyanis – és innentől lesz igazán szép a történet – nem jutott be az épületbe, ahol az ülést tartották. Amely épület egyébként a városháza.

Az Úgytudjuk.hu számolt be a már-már eposzi magasságokba emelkedő eseménysorról, amit érdemes egy kicsit messzebbről indítani.

Történt ugyanis, hogy Juhész István kifogást adott be a testületnek, mivel Borsi Róbert fideszes képviselőjelölt olyan videót hirdetett a Facebookon, amelyben egy iskolában kampányol.

Az ügyben vagy pénteken, vagy hétfőn ült volna össze a bizottság. Csakhogy annak ellenzéki tagja jelezte, hogy neki a hétfő lenne csak jó. A bizottság viszont közölte, hogy az ülés pénteken lesz, mert az elnök hétfőn külföldön tartózkodik majd. Ahhoz, hogy a bizottság határozatképes legyen, 3 főre részvétele szükséges.

Ezek után a péntek esti ülésre 19 óra 20 perckor szeretett volna bejutni Juhász István is, azon egyszerű okból, hogy az ő beadványát tárgyalták épp odabent. Csakhogy elmondása szerint a városházán zárt kapukba botlott: a portás nem engedte be az ajtón, állítólag azért, mert erre korábban utasítást kapott.

Juhászon azonban nem lehetett egy ilyen trükkel kifogni: így egy másik bejárathoz ment, amit saját mágneskártyájával próbált kinyitni. Csakhogy ez az ajtó meg be volt reteszelve.

Mindeközben kintről úgy lehetett látni, hogy a HVB szokásos üléstermében sötét van, a jegyzőnél ellenben ég a villany.

És miután Juhász kint rekedt, az ülés meg odabent lezajlott – hamarosan a Juhász István beadványát elutasító határozat is felkerült az önkormányzat honlapjára.

És most jön Juhász beszámolójának a legizgalmasabb része: miután mindezeken a megpróbáltatásokon túljutottak, a HVB bizottsági tagjai nem jöttek ki az épületből, ellenben az aljegyző és az önkormányzat jogi osztályának egyik munkatársa viszont igen.

Juhász képviselőtársa, a szintén szocialista Pollreisz Balázs az aljegyzőtől ekkor azt kérte, hogy ha valóban volt ülés, annak aláírt jegyzőkönyvét mutassa meg, az aljegyző azonban megtagadta a kérést.

A két ellenzéki képviselő a körülmények alapján él a gyanúval, hogy valójában nem is tartott ülést a HBV.

via ugytudjuk.hu