Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kövér László szerint minimum skizofrénia, ha keresztény emberek baloldali pártokra szavaznak

Ez a cikk több mint 4 éves.

Augusztus végén rendezték meg a Reformátusok Szárszói Konferenciáját, az itt elhangzott beszélgetésekről és előadásokról pedig a YouTube-ra is felkerültek felvételek – szúrta ki a 444.

A politika és az egyház viszonyáról szóló kerekasztal-beszélgetésen Kövér László házelnök, Trócsányi László fideszes EP-képviselő és biztosjelölt, illetve Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök, a református zsinat lelkészi elnöke vett részt. A beszélgetés legerősebb kijelentései egyértelműen Kövérhez köthetőek.

Balatonszárszó, 2019. augusztus 22.
Kövér László, az Országgyûlés elnöke, Trócsányi László, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselõje és Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke (b-j) a Reformátusok Szárszói Konferenciájának megnyitóján a Magyarországi Református Egyház Soli Deo Gloria Konferenciaközpontjában Balatonszárszón 2019. augusztus 22-én. A tanácskozást idén Keresztyéndemokrácia?! Összeegyeztethetõek-e a modern világgal a demokratikus és keresztyén értékek? címmel rendezték.
MTI/Máthé Zoltán

Szerinte:

  • bár a hitből nem fakad kötelező pártkötelezettség, az „maga a totális képtelenség”, hogy templomba járó emberek baloldali pártokra szavazzanak,
  • a keresztény közösségek – beleértve a lelkészeket és a plébánosokat is – felelőssége, hogy keresztény emberek baloldali pártokra szavaznak-e,
  • az, hogy a keresztény hitelveket és az azokból fakadó gyakorlati következményeket nyíltan, vagy kevésbé nyíltan tagadó pártokra szavaznak keresztény emberek, minimum skizofrénia,
  • a legrosszabb kereszténydemokrata politika is jobb, mint a legjobb nem keresztény politika.

Végül pedig: Kövér talán legerősebb mondatát érdemes szó szerint idézni:

„Főleg a katolikus plébánosok között szokott előfordulni (nem akarom a lelkészeinket gyávasággal vádolni), hogy volt, aki azt mondta, hogy holnap választás van, de aki nem jófelé szavaz, az a következő héten ne jöjjön templomba, csak azután, miután többször jó alaposan meggyónt”

– idézte fel egy plébános történetét, aki a házelnök szerint viccesen azt is hozzátette, ő nem fog feloldozást adni ezeknek az embereknek.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán