Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A héten már kétszer pendítette meg a Fidesz, hogy választani kell a fejlesztések és az ellenzék között

A Fidesz Veszprém megyei polgármesterjelöltjeivel találkozott vasárnap Kósa Lajos, a párt önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke. Sajtótájékoztatót is tartott, amelyen az MTI tudósítása szerint nem jósolt fényes jövőt azoknak a településeknek, amelyeken nem a Fidesz fog nyerni október 13-án. A politikus szerint

„A további építkezés, fejlesztés, szépítés melletti kiállás vagy az ellenségeskedés állandósulása az önkormányzati választás tétje”.

Kósa azt is kijelentette: az a cél, hogy hogy Magyarországon az önkormányzati kínálat életminőségben, szolgáltatásban érje utol 2030-ra az európai uniós önkormányzati szint átlagát. Ezzel szemben az ellenzék szerinte „az Orbán-rendszer elleni fellépést, háborúskodást hirdet”.

Kósa szavait a veszprémi sajtótájékoztatón Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere is megtámogatta, aki azt emelte ki, hogy hivatali idejének 9 éve alatt „dinamikusan fejlődött a város és közösségi sikereket értek el”. Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke is ráerősített erre, aki szerint bizakodva készülhetnek az októberi választásra, hiszen jelentős beruházások valósultak meg például a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával: 100 településen 300 projekt készült el 45 milliárd forintból.

Nem ez az első ehhez hasonló megszólalás ezen a héten vezető kormánypárti politikus szájából.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón az ATV kérdésére erősítette meg: ha Karácsony Gergely nyeri a főpolgármester-választást, érvényét veszti a Budapest és a kormány közti 1000 milliárdos megállapodás, amelyet Orbán Viktor és Tarlós István kötött olyan projektek kapcsán, amelyek kormányzati hatáskörbe tartoznak.

Korábban Gulyás az Inforádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy a tavaly novemberi, Tarlós és Orbán Viktor közti „megállapodás, az egy politikai megállapodás. Az kettejük között érvényes.”

Tarlós szerint a miniszterelnökkel kötött 15 pontos együttműködés mintegy 1000 milliárd forintot jelent Budapestnek.

(MTI//444.hu)

Címlapkép: MTI/Vajda János