Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egy zuglói fideszes szerint Karácsony Gergely azért alkalmatlan, mert nem tud lopni

Ez a cikk több mint 4 éves.

Pár nappal ezelőtt a kormánypárti Pesti Srácok videóműsorának meghívottja volt Kovács Balázs, a Fidesz zuglói önkormányzati képviselője, illetve a a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. (FŐKÉTÜSZ) vezérigazgatója. Az egyórás műsor nagy részében a résztvevők hosszan bizonygatták, miért tartják alkalmatlan politikusnak Karácsony Gergelyt, aki az elmúlt öt évben Zuglót vezette, jelenleg pedig az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje.

A 24.hu szúrta ki, hogy a beszélgetés egy adott pontján szóba került Tarlós István kijelentése, miszerint ő nem tartja becstelennek, csak alkalmatlannak Karácsonyt. Ezen a ponton Kovács elmondja:

„Karácsony Gergely alkalmatlansága abban is kimerül, hogy ő arra is alkalmatlan, hogy egyéni vagyonosodás célját szolgáló tevékenységet végezzen.”

A műsor résztvevői által hosszan sorolt „alkalmatlansági lajstromból” persze az kimarad, hogy a zuglói Fidesz frakció maga is komoly döntéshozói pozícióban van a kerületben, hiszen nélkülük nincs többség a képviselő-testületben. Ez egyébként a zuglói parkolási botrányban is látványosan megjelenik: a botrány kirobbanása óta a Fidesz megpróbálja rátolni a felelősséget Karácsonyra, amiért az nem vétózta meg a kerület parkolási szerződését, csakhogy annak idején ezt a fideszes önkormányzati képviselők a saját voksukkal is szentesítették.

Zugló 2017-ben vezette be a fizetős parkolást, a rendszer működtetését egy olyan cég kapta meg, amely az elmúlt évtizedek parkolási mutyijában érintett vállalkozóhoz, Kupper Andráshoz köthető. Ahogy a 444.hu tényfeltáró filmjéből is kiderül, Kupper jó kapcsolatokat ápol fideszes önkormányzatokkal is, például a parkolási botrány epicentrumában, a Ferencvárosban is.

Kovács Balázs fent idézett kijelentései 31:35-től hallgatók: