Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kósa Lajos szerint azért nem kell Tarlósnak vitáznia, mert több jelölt is indul az ellenzéki oldalon

Ez a cikk több mint 4 éves.

Mivel Karácsony Gergelyen kívül Berki Krisztián valóságshow-sztár és Puzsér Róbert is elindult Tarlós István kihívójaként a budapesti, főpolgármesteri tisztségért, Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választási kampányfőnöke szerint „semmi értelme” annak, hogy Tarlós István elfogadja Karácsony Gergely meghívását egy vitára.

Kósa szerint miközben az ellenzék célja az volt, hogy az őszi választáson mindenhol egyetlen, közös jelölt álljon szembe a Fidesszel, ez szerinte „23 megyei jogú városból csak 2-ben sikerült”, és ezért „elégtelenre vizsgáztak jelöltállításban” az ellenzéki pártok.

Hozzátette, Tarlós Istvánnak természetesen jogában áll eldöntenie, kiáll-e Karácsonnyal vagy bárki mással vitázni, és a fideszes főpolgármester korábban nem zárta ki, hogy így is tegyen.

Kósa azonban úgy fogalmazott, szerinte azért is értelmetlen a vita mert ott

„az alkalmatlanság állna szemben az alkalmassággal.”

Karácsony Gergely még pénteken hívta vitára Tarlós Istvánt az budapesti választások előtt. Tarlós ma korábban az ATV kérdéseire nem zárta ki egyértelműen, hogy ilyesmire sor kerüljön, de szerinte a feltételek meghatározása Karácsony részéről még várat magára:

„Én csak arról értesültem tegnap, hogy általában egy ilyen vita lehetőségét vetette fel valaki, érdekes körítéssel. Már korábban is azt válaszoltam, hogy elvileg ilyet lehet mérlegelni. Most csak annyit mondtam ugye, amennyit most is tudok mondani, hogy persze, de hát a másik térfélen pattog a labda… „

Erre egyfajta reakcióként Karácsony ma délután hat pontban határozta meg egy esetleges vita feltételeit Facebookon közzétett közleményében. Úgy fogalmazott:

„- legyen kettőnk vitája október 5. és 9. között, válasszon napot, főpolgármester úr
– helyszínnek javaslom az Átriumot, de várom az Ön javaslatát is
– a vita szóljon a város állapotáról, a város jövőjéről és a budapestieket legjobban érdeklő kérdésekről, mint például: egészségügy, lakhatás, közlekedés, környezetvédelem
– adjunk lehetőséget a médiának a vita közvetítésére
– a vitában legyen mód a programunk kifejtésére és ezek ütköztetésére
– a moderátorra vonatkozóan várom főpolgármester úr javaslatát”

(HVG)

Címlapkép: MTI/Varga György