Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Köszönni akart a fideszes alpolgármesternek az ellenzéki jelölt, lökdösni kezdték

Ez a cikk több mint 4 éves.

Arrébb lökdöste Erdősi Éva ellenzéki polgármester-jelöltet Ábel Attila csepeli fideszes alpolgármester, amikor Erdősi a piac bejáratánál odament hozzá, hogy köszönjön neki. Borbély azonban a köszönést nem fogadta, sőt, az Erdősit kamerával kísérő aktivistát és magát a jelöltet is lökdösni kezdte, azt kiabálva: „nem kell provokálni.”

Az általa készített videót a Takács Krisztián 21. kerületi MSZP-s önkormányzati képviselő videóra vette, és a sajtó részére is továbbküldte.

A felvételen jól látszik, hogy Erdősi csupán bemutatkozni akar a fideszes alpolgármesternek, Ábel azonban még erre sem hajlandó, és provokátorokat emleget.

A csepeli MSZP az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta,

„Ez a jelenet jól mutatja, hogy Ábel Attila és a csepeli Fidesz láthatóan annyira retteg a bukástól, hogy már egy női kézfogástól is pánikba tudnak esni. Az MSZP felszólítja Ábel Attila pártját, a Fideszt, hogy kérjen bocsánatot az indokolatlan erőszakért, az agresszivitását kezelni képtelen alpolgármesterét pedig küldjék el indulatkezelési tréningre!”

A Fidesz igazi arca Csepelen megmutatkozik! Nézzétek! Ábel Attila fideszes alpolgármester agresszíven lépett fel!

Gepostet von Bangóné Borbély Ildikó am Samstag, 7. September 2019

Erdősi az ellenzék teljes összefogásából következően a 21. kerület közös, minden ellenzéki párt által támogatott jelöltje, így viszont már eséllyel mérettetheti meg magát Borbély Lénárd fideszes kerületi polgármesterrel szemben.

2014-ben az kerületi polgármester-választáson Borbély Lénárd a Fidesz színeiben 47,13%-ot ért el, így győzött, de nem lényegesen lemaradva végzett mögötte Horváth Gyula (DK) 36%-kal, és a jobbikos Pákozdi József 10%-kal. Az LMP jelöltje akkor 5,8%-ot kapott.

2019-ben, az EP-választáson a Fidesz eredménye Csepelen már csak 41% volt, míg a DK 22,5%-ot, a Momentum Mozgalom listája pedig 13%-ot szerzett meg.

(ATV.hu)