Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Matolcsy feleségének kampányát fotózták, három verőlegény támadt rájuk

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az Azonnali értesített róla, hogy Nuszbaum Tibor, az LMP frakció alkalmazottja, a Szomszédok forever nevű facebookos mémoldal szerkesztője Balatonakarattyán járt, amikor figyelmes lett arra, hogy Matolcsy Gyöngyi, Matolcsy György volt felesége személyesen kampányol a polgármesteri újrázásért, és közben marcipánokat oszt az érdeklődőknek.

Miután Nuszbaum készített egy képet a standról telefonjával, Matolcsyné felszólította, hogy törölje a fotót. Az LMP-s válaszul felhívta a polgármester asszony figyelmét, hogy erre nem kötelezhető, kampányeseményt szabadon lehet fotózni.

Ezután, miközben pont távozott volna, Matolcsyné – állítása szerint – azt kiáltotta három nagytermetű alaknak, hogy

Gyertek! 

Matolcsyné és ismerősei akcióban (KÉP: Nuszbaum Tibor)

A semmiből ott termő három nagydarab ember megpróbálta elvenni Nuszbaumtól a telefont, mire egy barátja megpróbált közéjük állni. Ekkora a három verőlegény bántalmazta őt is, Nuszbaumot is, előbbinek a hátára térdeltek, utóbbinak a fejét ütlegelték.

Miután sikerült letöröltetniük a képet, még a rendőrséget is ráhívták Nuszbaumékra, akik az eset után látleletet vetetnek, és feljelentést tesznek az illetékes rendőrkapitányságon. Nuszbaumék szerint a nagydarab legények azt mondták a rendőröknek, hogy „önként” adták oda nekik a telefont, miközben erről szó sem volt.

FRISSÍTÉS (14:35)

Időközben Matolcsy Gyöngyi kampánycsapata is reagált a történtekre Facebookon, szerintük:

„(…)Matolcsy Gyöngyi polgármester és csapata a helyi ABC bejárata mellett tartott jó hangulatú aláírásgyűjtést az önkormányzati választásokra. A kampányeseményt váratlan történés szakította félbe, amikor két ismerelen férfi lefényképezte a támogatói aláírásokat tartalmazó íveket, majd szóváltást követve rátámadtak a stáb több tagjára, köztük az alpolgármesterre és a falugondnokság egyik munkatársára.”

Címlapkép: kép: Nuszbaum Tibor