Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás Mártonék oknyomozó videóban buktatták le a közmédia hírmanipulációját

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Partizánhoz juttatott el valaki két emailt, amelyek elég szépen bizonyítják, hogy a közmédiában megfelelő alanyokat keresnek, hogy a Fidesz szája íze szerint tematizálják a híreket.

Az első email szerint a kormány bejelentése után, hogy rezsiutalványokat fognak kapni a nyugdíjasok, keresnek a közmédiába olyan interjúalanyokat, akik elmondják, hogy ez egy jó intézkedést. Tehát a közmédia dolgozói nem elmennek, és keresnek nyilatkozó nyugdíjasokat, hanem olyan nyugdíjasokat kell keresni, akik dicsérni fogják a kormány intézkedését. A másik email is hasonló, eszerint az email szerint olyan méhészeket kell keresni, akik egy másik kormányzati támogatás haszonélvezői, hogy dicsérjék a kormányt.

Az emaileket küldő Hóbor Katinka neve azonban nem szerepel az MTVA semmilyen felületén, ezért a Partizánt vezető Gulyás Márton fel is hívta az emailek végén szereplő telefonszámot, Pető Bianka telefonszámát, és rajta keresztül eljutottak Hóbor Katinkához.

A nő megerősítette a Partizánnak, hogy igen kerestek az emailben szereplő embereket, de elmondta, az aznapi anyaghoz már nem kell ilyen ember. De azt is hozzátette, hogy még hatszor elő fogják majd húzni ezt a témát, és akkor kell majd nyugdíjas interjú a híradóba. Itt Hóbor azt mondja, egy bizonyos Dér Viviennél kell majd jelentkezni az anyaggal, de róla nem tudtunk biztosat kijelenteni, az MTVA-nál nem találtunk ilyen alkalmazottat.

A Partizán videója itt nézhető meg: