Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Óriásplakáttal kampányolnál? Ha nem vagy fideszes, nem fog menni

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az ellenzéki pártoknak szinte alig lesz óriásplakátja ősszel, az önkormányzati választást megelőző kampányidőszakban, derül ki a Népszava összefoglalójából. A lap megkeresésére ugyanis egy budapesti, ellenzéki politikus azt mondta: a plakátelhelyezéssel foglalkozó cégek nagy része azzal hárította el a megkeresést, hogy már elfogytak a helyek.

Olyan konkrét esettel is találkoztak már kampány szervezése közben, hogy huszonnégy órát kaptak arra, hogy válasszanak a cég által felkínált felületekből és árakból, aztán tizenöt óra múlva már érkezett is az e-mail, hogy elfogyott minden hely.

A lap két nagy plakátcéget, a Publimont Kft.-t és a JCDecaux Hungary Zrt.-t is megkérdezte arról, hogy mely pártok keresték meg őket, hány helyük van, illetve milyen kéréseket utasítottak el, de választ még nem kaptak. A Publimont Kft. egyébként Mészáros Lőrinchez tartozik.

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja azt nyilatkozta: a fővárosban összehangolt kampánnyal készül az ellenzék, mind arculat, mind eszközök tekintetében; a sárga és zöld szín fog dominálni. Azt is elmondta: a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. ingyenesen engedélyezte a vadplakátolást, ami nagy segítséget jelent, hiszen nagyjából harmincezer oszlop tartozik hozzájuk a fővárosban. Vidéken nem ilyen egyszerű viszont a helyzet, az oszlopok ugyanis ott az E.on-hoz vagy az ELMŰ-höz tartoznak. Hajnal bevallása szerint

innen az Esmához küldték őket, mert ők rendelkeznek az oszlopok felületeivel. Az Esma meg a Fidesz-közeli Garancsi Istvánhoz tartozik, szóval nem túl meglepő, hogy nem engedélyezték számukra az ingyenes plakátolást.

Varju László, a DK alelnöke és kampányfőnöke azt nyilatkozta a Népszavának: ők is szerettek volna óriásplakátokat, de több ajánlatkérésüket is elutasították, mondván: nincsenek már megvásárolható helyek.