Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje visszalépett Karácsony Gergely javára

Ez a cikk több mint 4 éves.

Közös sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt és Sermer Ádám, a Liberálisok politikusa, az eseményen részt vett Gy. Németh Erzsébet DK-s és Molnár Zsolt MSZP-s fővárosi politikus is. Gy. Németh elmondta: mától teljessé válik az ellenzéki összefogás Budapesten, hiszen a DK kezdeményezésre indított tárgyalások eredményre vezettek, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje, Sermer Ádám visszalép Karácsony javára.

„Mint egy jó színházi előadásnál, a premierre minden összeállt” – mondta a DK politikusa.

Sermer Ádám elmondta: a mai naptól kezdve Karácsony Gergelyen kívül csak Fidesz-párti jelöltek maradtak versenyben. A liberális politikus azt is hozzátette: a kampányt együtt folytatják. Azt is bejelentette: az V. kerület, Belváros-Lipótváros egyik önkormányzati képviselői egyéni választókerületében a Liberálisok fővárosi elnöke, Szabadai Viktor közös ellenzéki jelöltként fog elindulni.

Karácsony Gergely arról beszélt a budapestiek nagy többsége változást akar, ez a többség pedig nagyon sokszínű. Ezt a sokszínűséget feladatuk képviselni és fenntartani, mondta. Beszélt arról is, hogy mostantól a versenyben maradt jelöltek között valódi ellenzéki nincs több, így akik változást akarnak, azoknak egy jelöltjük van: Karácsony Gergely.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke „tisztelettel és szeretettel üdvözölte” a Liberálisok csatlakozását a fővárosi összefogáshoz. Szerinte ezzel érdemben nőtt Karácsony Gergely győzelmi esélye. Minden olyan nyitott kérdés, amely akadálya lehetett volna a teljes együttműködésnek, ezennel megoldódott – tette hozzá.

A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük a Mérce Facebook-oldalán, a felvételt itt nézhetitek meg:

Sermer visszalépésével ötösre szűkült a főpolgármester-jelölti mezőny: Tarlós István kormánypárti főpolgármester és Karácsony Gergely mellett Puzsér Róbert, az adócsalás miatt jogerősen elítélt Berki Krisztián és a Munkáspárt vezetője, Thürmer Gyula indul az október 13-i választáson.

Címlapkép: Mérce