Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Dömsödi Gábor az önkormányzati választáson próbálja visszaszerezni polgármesteri székét a Fidesztől

Ez a cikk több mint 4 éves.

Videóban jelentette be Dömsödi Gábor, Pásztó volt polgármestere, hogy indul az őszi önkormányzati választáson, és újra versenybe száll a polgármesteri székért.

Pásztón szinte napra pontosan egy éve tartottak időközi választást, némileg kacifántos eseménysort követően.

A települést 2014 óta vezette a volt tévés műsorvezető, Dömsödi Gábor függetlenként, fideszes többségű közgyűlés mellett. Az együttműködés mindaddig rendben is ment, amíg Dömsödi nem nyilvánított véleményt országos kérdésekben – mint például amikor Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselőjének vagyonosodását kezdte firtatni, vagy amikor jelezte, hogy LMP-s színekben indulni kíván az országgyűlési választásokon (16 százalékkal a harmadik lett egy olyan körzetben, ami az ellenzék számára akár nyerhető is lett volna).

Az időközi választás kiírására végül azért volt szükség, mert a képviselőtestület tavaly április végén feloszlatta magát, arra hivatkozva, hogy a polgármester vezetési stílusa lehetetlenné tette a közös munkát. A Fidesz-KDNP jelöltje az a Farkas Attila lett, aki 2018. februárjáig alpolgármesterként tevékenykedett a városban, amikor is lemondott a tisztségről, mert úgy érezte, hogy képtelen együttműködni a regnáló polgármesterrel. Az időközi választáson Dömsödi függetlenként indult a Párbeszéd és a Momentum támogatásával. A Fidesz pedig az egykori alpolgármestert, Farkas Attilát indította.

Az időközi választáson Farkas Attila 1887 szavazatot kapott, Dömsödi Gábor 1781 voksot szerzett, vagyis mindössze 106 szavazat volt kettejük közt a különbség – Farkas javára.

Dömsödi videóban jelentette be, hogy a Varázsvölgy Egyesület képviseletében indul Pásztó polgármesteri székéért. Az egyesület képviselőjelölteket is indít az önkormányzati választáson.

Dömsödi ezt a következőképp magyarázta:

„Az a biztos, ha egy polgármesternek van egy többsége… Nem várom el, hogy azt mondják, amit én gondolok, azt várom el, vitatkozzanak, érveljenek, és közösen tegyük Pásztót jobbá.”

Ezt hiányolta egyébként az elmúlt egy évben a képviselőtestület munkájából.

A bejelentésről készült videót itt lehet megnézni: