Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A gyerekeket szexhálózatba kényszerítő amerikai milliárdost holtan találták a börtönben

Ez a cikk több mint 4 éves.

Órákkal az után, hogy kiderült, a rendkívül befolyásos amerikai milliomos, Jeffrey Epstein egyik áldozata ismert politikusokat is megvádolt szexuális zaklatással, az üzletembert holtan találták a börtönben. Az ABC szerint öngyilkosságot követett el.

Jeffery Epsteint július elején tartóztatták le emberkereskedelem és pedofília vádjával, az ügyben a milliárdos kiterjedt ismeretségi körének köszönhetően az amerikai gazdasági és politikai elit számos szereplője is érintetté vált. Letartóztatása óta Epsteinről bizonyíthatóan kiderült, hogy

2002 és 2005 között otthonában kiskorú lányokat molesztált, akiknek ezért, és azért, hogy új lányokat szervezzenek be neki, fizetett. Az így kiépített hálózatát másoknak is felkínálta.

Ha támogatásra van szüksége, mert Önt vagy ismerősét bántalmazás vagy szexuális erőszak érte, itt talál részletes információkat.

A NANE Egyesület segélyvonala bántalmazott és szexuális erőszakot átélt nőknek: 06 80 505 101 (hétfő, kedd, csütörtök, péntek 18-22; szerda 10-12 óráig; ingyenesen hívható mobilról is).

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) telefonszáma: 06 80 20 55 20 (ingyenesen hívható napi 24 órában, abban az esetben hívja, ha menekülnie kell otthonról vagy krízisszállást keres.)

A PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata: 06 80 80 80 81 (szerdánként 16-18 óráig és csütörtökönként 10-12 óráig, e-mailen: [email protected])

A biztonságos internethasználatról itt olvashat bővebben.

Gyermekkori abúzus áldozatai a fenti segélyvonalakon túl a Muszáj Munkacsoport oldalán tájékozódhatnak.

Epstein baráti körének tagja volt Donald Trump, aki 17 évvel ezelőtt azt mondta Epsteinről, hogy ismeri 15 éve „elképesztő fickó, remekül lehet vele szórakozni. Azt mondják róla, szereti a szép nőket, ahogyan én is, főként a fiatalabbakat. Az biztos, hogy Jeffrey élvezi az életet.”

Epstein ellen már 2005-ben feljelentést tettek, a nyomozás során az FBI elegendő anyagot szolgáltatott ahhoz, hogy vádat lehetett volna emelni a milliárdos ellen, de a dél-floridai körzet akkori főügyésze, Alexander Acosta rendkívül előnyös egyezséget kötött vele: Epsteint nem vizsgálták szövetségi szinten azért cserébe, hogy két prostitúciós vádpontban bűnösnek vallotta magát (amiért 18 hónap börtönre ítélték, ebből csak 13-at ült le). Acosta végül Trump munkaügyi minisztere lett, az újra kirobbant Epstein-ügy miatt azonban július 12-én lemondott posztjáról.

De nemcsak Trump és köre érintett Epstein ügyében: a legfrissebb tanúvallomás szerint az áldozatot az üzletember szexuális szolgáltatásokra kényszerítette két befolyásos demokrata párti politikussal is: „Bill Richardsonnal, aki Bill Clinton kabinetjének tagja, majd új-mexikói kormányzó, és Barack Obama kormányzatának is tagja volt, valamint George Mitchell szenátorral, aki Obama közel-keleti ügyekkel foglalkozó különmegbízottja is volt” – írja az Index.

Epstein korábban ártatlannak vallotta magát, halálának körülményei még tisztázatlanok.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, tárcsázd a telefonos lelki elsősegély-szolgálatot a 116-123 számon, ami éjjel-nappal ingyenesen hívható! És olvasd el ezt az oldalt!

Ha másért aggódsz, ezt az oldalt nézd meg.