Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Miért ilyen szemetes a kerület?” – Gerillaplakátokkal hekkelték meg Józsefváros hirdetőtábláit

Ez a cikk több mint 4 éves.

Egy-két hete, hazafelé menet a Gutenberg téren futottam bele egy új hirdetőtáblába, amelyen a VIII. kerület címerével ellátott felirat hirdeti, hogy „Józsefváros újjáépül”. Hamar kiderült, hogy a kerület más részein is tucatszámra jelentek meg ezek a hirdetőtáblák ugyanezzel az üzenettel. A címerből és a szlogenből egyértelműnek tűnik, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat helyezte ki ezeket a táblákat.

Mára virradóra azonban gerillaplakátok jelentek meg a józsefvárosi sikerharsonákon, amelyek a kerület problémáit részletezik. Az egyik kerületi civil szervezet, az összellenzéki polgármesterjelöltet, Pikó Andrást is indító C8 – Civilek Józsefvárosért a Facebook-oldalán számol be az akcióról:

A szervezet korábban közösségi oldalán indított szavazást arról, milyen üzenetekkel is kellene kiplakátolni ezeket a táblákat, a kezdeményezés pedig, úgy tűnik, kilépett a virtuális térből. A kerületben járva többek között ilyen üzenetekkel találkozhatunk:

  • „Szóval ezeket ide kitettétek üresen, aztán elmentetek szabadságra két hétre.”
  • „A Pápa téren sajnos nincs ilyen tábla, ezért itt tudjuk elmondani, hogy az aszfaltos focipályát veszélyesen újították fel, és azóta sem tettek rá gumiborítást, pedig megígérték.”
  • „Ki és mikor használja a Tolnai és Dankó utcai önkormányzati közösségi kerteket?”
  • „Miért ilyen szemetes a kerület?”
  • „Ha őszinték lennénk, nem csak választások előtt-után két hónapig lenne fontos az utcatakarítás.”
  • „Az itt lakók és erre járók is megérdemlik, hogy este működjön a szökőkút. Padok takarítva, díszlámpa rozsda nélkül hirdetheti a megújulást.”
  • „Itt nincs használható WC”
  • „Drága és semmitmondó tábla helyett inkább legyenek valódi infók és ingyen.”

Az ellenzéki pártok és józsefvárosi civilek közösen indítanak polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket az október 13-i önkormányzati választásokon. Pikó Andrásnak a jelenlegi fideszes polgármesterrel, Sára Botonddal kell majd megbirkóznia.

Címlapkép: Facebook / C8