Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Óriási építkezés indult az alcsútdobozi Orbán-birtokon

Ez a cikk több mint 3 éves.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő készített drón-felvételeket az Orbán Viktor családja tulajdonában lévő alcsútdobozi birtokról, amelyből kiderül, óriási építkezések kezdődtek. A birtokról korábban kiderült már, hogy az Orbán-család tulajdonában van, sőt Orbán Viktor fia kutyájának chipezésekor ezt a címet adta meg lakcímként.

Hadházy Ákos az alábbi szöveggel kommentálta a képeket:

A legfeltűnőbb, hogy új épület készül, jól látszik a mélyen a földbe ásott alap a már korábban felújított egykori cselédszállás és az istálló között. Nem tudhatjuk, mi lesz ez – Önök is tippelhetnek, hogy bunker, esetleg mélygarázs vagy föld alatti wellness központ épül-e ott. Ami még látható, hogy a második egykori cselédszállást is teljesen átépítik, a tetőt leszedték, újraépítik, de addig belátunk az épületbe. Elegáns megoldással az emeleti szobák egy óriási központi hallt fognak körülvenni.

Nem tudni, hogy Orbán lovakat fog-e tartani, vagy focipálya lesz benne, de az egyik istálló új tetőt kapott, egy részén már fent vannak a cserepek. A másik sorsa még kérdéses-a régi tetőt ott is elbontották de egyelőre nem látunk újat rajta.

Ami még változás fentről látható, az egy nagy, szépen gondozott „konyhakert”. Két éve még csak egy kis fóliasátor mutatta, hogy az Orbán család valamely tagja szeret kertészkedni.

Az öt épületből, plusz egy kis víztoronyból álló, kívülről, az országútról szinte láthatatlan majorság amúgy régen Habsburg József nádoré volt, most papíron a miniszterelnök apjáé. Azonban néhány éve kiderült, hogy azt valójában Orbánék használják. Még durvább, hogy a majorságot 2011-ben 10 évre kibérelte M. Lőrinc. Ez egy színlelt szerződés volt, hiszen a birtokot minden jel szerint az O. család használta. M. ennek ellenére évi 15 milliót fizetett a miniszterelnök családjának- a semmiért.

A teljes poszt itt olvasható:

Az alcsútdobozi, korábban József nádor Habsburg főherceg által használt birtokról akkor derült ki, hogy Orbán Viktorékhoz köze lehet, amikor Orbán Viktor egy állatvédő tüntetés alkalmából fotózkodott kutyájával, Nárcisszal. Ezután a 444 kiderítette, hogy a kutya ezen a birtokon él, sőt chipezve is van, és a chipje szerint a gazdája a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár, aki ezt a birtokot adta meg a kutyához lakcímként.

A területet Orbán Viktor apjának cége, a CZG Ingatlanforgalmazó Kft. vette meg 2011-ben, majd 10 évre bérbe adta Mészáros Lőrincnek, aki előre kifizette a bérleti díjat.