Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pomázon is egy közös jelölt áll ki a Fidesz ellen ősszel

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Mérce tudomására jutott információk alapján több település mellett Pomázon is egy jelölt fogja megméretni magát a kormánypárti kihívóval szemben. A 17 ezres lakosságú Pest megyei település  jelenlegi polgármestere, Vicsi László Csaba 13 éve áll az önkormányzat élén.

A helyi ellenzéki pártok több egyeztetés során tavaly decemberre sorakoztak fel teljes számban a pomázi Közösen a Városunkért Egyesület, és annak polgármesterjelöltje, a volt helyi önkéntes tűzoltó-parancsnok, Leidinger István, illetve képviselőjelöltjei mögött.

A helyi polgárokból álló Közösen a Városunkért-ról Hardi Péter, az egyesület elnöke beszélt a Mércének. A 2014-ben a pomázi közgyűlésbe megválasztott független képviselő elmondása szerint a szervezet pártpolitikától függetlenül működik, helyi szintű problémákkal és azok kezelésével foglalkozik. 2017-ben indultak, és rögtön megkeresték a többi helyi civil szervezetet, akik az elnök elmondása szerint kooperatívak voltak velük a kezdetektől.

Leidinger István, a Közösen a Városunkért Egyesület polgármester-jelöltje beszédet tart egy helyi gyűlésen Pomázon. (Kép: HARDI péter/Facebook)

A pártokkal ezután kezdtek egyeztetni, és a tavalyi év végére minden helyi zinten jelen lévő párt megerősítette nekik, hogy nem indítanak saját jelöltet, se polgármesteri címért, se a képviselő-testületbe, így teljes mértékben helyi civil kihívói lehetnek jelen állás szerint a Fidesznek ősszel. Az idén tavaszi EP-választások után egyébként Hardi elmondása szerint újabb körben folytak egyeztetések a pártokkal, akik másodjára is megerősítették, hogy támogatni fogják az egyesület jelöltjeit.

Hardi elmondása szerint jelenleg Pomáz „lepukkant” és „rossz benyomást kelt”, ezen szeretnének közösen változtatni. Kritikaként fogalmazta meg a helyi fideszes vezetéssel szemben azt is, hogy szerinte „nem jó sáfárai a meglévő pénzeknek”, nem transzparens a város működtetése, és mindeközben kifejezetten „arrogáns” a városvezetés, például gyakran egyáltalán nem reagálnak hivatalos megkeresésekre.

Hardi elmondása szerint jó reményekkel néznek az őszi önkormányzati választások elé, bíznak jelöltjeikben, illetve fontosnak tartják, hogy míg legutóbb négy ellenjelölt volt a fideszes kihívóval szemben, idén egyesült erővel tudnak fellépni.

Címlapkép: kép: Facebook/Hardi Péter