Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Bálint gazdát kitüntető, volt szakszervezeti vezető indul a Fidesz ellen a 16. kerületben

Ez a cikk több mint 4 éves.

Csütörtökön bemutatkozott a 16. kerületben induló közös ellenzéki jelölt: Nemes Gábor és csapata. „Roadshow”-t indítanak és azt ígérik, hogy megoldják a kerület lakhatási problémáit.

Nemes a BKV-s Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke volt, mielőtt ott hagyta posztját és elindult DK-s színekben – majd visszalépett az Együtt jelöltje javára – a 2018-as országgyűlési választásokon.

Az ő kezdeményezésére kapta meg egyébként Bálint gazda az alternatív díszpolgári címet a 16. kerületben, miután többszöri jelölés után a testület fideszes többsége újra leszavazta Bálint György kertészmérnök díszpolgárságát.

Nemes elmondta, hogy az összes választókörzetben közös jelöltek indulnak, de ez nem csak egy választási megállapodás: az ellenzéki pártokkal 2024-ig való kerületi politikai együttműködésről állapodtak meg.

Nemes a „Nálunk Ön kormányozhat” szlogennel fog kampányolni,”Járat indul” néven pedig egy „roadshowt” indít, amelynek állomásain „fontos területeket és fajsúlyos kérdéseket” érintenek.

Említette még, hogy az egyik fontos, megoldandó problémának azt tartják, hogy megvalósuljon egy panelprogram a kerületben, amelynek részeként szigetelik a lakóépületeket.

A DK ezzel kapcsolatban be is adott egy költségvetési módosítást az Országgyűlésben, ami vissza nem térítendő támogatással fedezte volna a panelprogram költségeinek a felét, míg elképzelésük szerint a másikat az önkormányzat és a lakók tették volna össze. A kerület országgyűlési képviselője, Szatmáry Kristóf azonban párttársaival közösen leszavazta ezt az indítványt.

Címlapkép: Nemes Gábor / Facebook