Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megvan Miskolc független polgármesterjelöltje

Ez a cikk több mint 4 éves.

Sok város után Miskolcon is sikerrel járt az ellenzéki együttműködés, így ősszel egyetlen polgármesterjelölt indulhat a város vezetéséért a Fidesszel szemben. Az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP, a Jobbik és a Momentum még márciusban egyezett meg a közös jelöltállításról, ekkor azonban még nem lehetett tudni, ki lesz az.

A Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület ma mutatta be független jelöltjét, azt azonban egyelőre egyik párt sem jelezte, hogy beállnak mögé. [1] Veres Pál a helyi Földes Ferenc Gimnázium igazgatója huszonkét éve, emelett tanít is. Az iskolával sok közös sikert értek el, ennek köszönhetően pedig sok szakmai és közéleti szervezetnek tagja, akik számítanak a munkájára.

„Mégis arra jutottam, erkölcsi kötelességem, hogy tapasztalataimat, tudásomat felajánljam Miskolc közösségének, mert meggyőződésem, városunk jobb sorsra érdemes, és a város polgáraként ennek érdekében nekem is többet kell tennem.”

– olvasható bemutatkozásában.

Verest saját bevallása szerint az elmúlt években valamennyi politikai irányból megkerestek már, de mindig azért utasította el politikai pályára lépését, mert nem érdekelte a pártpolitika.

„Egyértelművé tettem, hogy nem vagyok pártember, nem is akarok az lenni. Azt képviselem: hogy a városnak nem pártpolitikára, hanem várospolitikára van szüksége, ami az itt élőkről, a miskolciakról szól. Mindenkivel szeretnék együtt dolgozni, aki tenni akar a városért, legyen bármilyen pártállású, bármilyen világnézetű, vallású bármilyen végzettségű, bármilyen származású.”

– írja.

Ezt a hozzáállást tükrözi az is, hogy Veres a következő időszakban a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesülettel, illetve az őt támogató ellenzékiekkel együttműködve első lépésként a miskolciakat szeretné megkérdezni arról, milyen problémákkal küzdenek, milyen megoldásokat képzelnek el, mit tennének a város jobbítása érdekében, mit várnak el a város vezetésétől. A helyiek hamarosan megismerhetik a polgármesterjelölt javaslatait is, melyekről szintén szeretné kikérni a véleményüket.

„Nagyon fontos, hogy vissza kell adnunk városunk önbecsülését, teret kell adni a tehetségnek, a tudásnak, a szorgalomnak.”

– írja Veres, aki szerint Nagy-Miskolc az ország legszebb természeti adottságú városa, gazdag történelmi múlttal, sokszínű hagyományokkal, kulturális értékkel rendelkezik. Úgy véli,

„a miskolciak lelke, tehetsége, lokálpatriotizmusa csodákra képes.”

[1]Frissítés 07.01.: Korábban tévesen állítottuk azt cikkünkben, hogy az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP, a Jobbik és a Momentum is támogatja Veres Pált.