Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lezárult a vizsgálat, megalapozott gyanú szerint Gy. Tamás adott megbízást Fenyő János meggyilkolására

A rendőrség lezárta a Fenyő Jánossal szemben elkövetett emberölés felbujtóira vonatkozó nyomozást, és annak eredményeit továbbította a Fővárosi Ügyészségnek – számolt be róla a 444.

A rendőrség közleményében azt írja:

„Az ismeretlen tettes ellen folyó nyomozás 2010-ben vett fordulatot, amikor sikerült az elkövető által hátrahagyott ruházatból nyert DNS alapján Jozef R. szlovák állampolgárt azonosítani, majd a Magyarország által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogni. A férfit a Fenyő-gyilkosság, illetve az Aranykéz utcai robbantás elkövetőjeként életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A Fenyő-gyilkosság háttere – így a felbujtó személye – ekkor még ismeretlen maradt.

A nyomozás 2017-ben új bizonyítékok alapján vett újabb irányt. Az eljárás során a nyomozók azonosították a bűncselekmény többi elkövetőjét. A megalapozott gyanú szerint Gy. Tamás megbízásából P. Tamás szervezte meg, illetve adott utasítást Fenyő János megölésére, melyet Jozef R. hajtott végre”.

Fenyő Jánost 1998. február 11-én 17 órakor ölték meg több, géppisztolyból leadott lövéssel, Fenyő forgalmi okok miatt ekkor a Margit utca 4. szám előtt várakozott gépkocsijával. A 2017-ben újraindított nyomozás során a rendőrség 75 személyt hallgatott ki tanúként. Ezzel egy közel 22 évig tartó eljárás fejeződött be.

Címlapkép: MTI Fotó/Mihádák Zoltán