Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Kutyapárt ismét felállította a szombathelyi buszmegállóját

Ez a cikk több mint 4 éves.

Frissítés, 20:35:

A Kétfarkú Kutyapárt szombathelyi passzivistái az este folyamán ismét felállították a helyben, ismeretlenek által tegnap lebontott buszvárójukat.  Facebook posztjukban megköszönték a helyieknek a gyors segítséget, és úgy fogalmaztak:

[…] velünk nem könnyű kib@szni.

Időközben Sátory Károly fideszes helyi képviselő korábbi posztját, amelyben az ismeretlen eltávolítóknak köszöni meg, amit tettek, valószínűleg a negatív kommentek túl nagy száma miatt, törölte oldaláról.

Korábban:

Nemrégiben ismeretlenek egyszerűen szétbontották azt a közadakozásból épült, fa buszvárót, amelyet a Magyar Kétfarkú Kutyapárt passzivistái állítottak fel Szombathelyen. A megálló korábban Felcsút központjában állt, azonban az időközi önkormányzati választás előtt azt onnan el kellett szállítani, így kapott helyet a Vas megyei székhelyen.

Fotó: Momentum Szombathely, Facebook

Ugyan az ugytudjuk.hu is ismeretlen tettesekről írt az eset kapcsán, azóta Sátory Károly, fideszes önkormányzati képviselő jócskán fordított a helyzet megítélésén, amikor külön Facebook-bejegyzésben hálálkodott azért, hogy a buszváró eltűnt:

A szombathelyi 10-es körzet kormánypárti képviselője azt is kifejtette, miért elégedetlen az ellenzéki támogatással felállított váróval:

„A fa váró egyébként nem véletlenül nem rendelkezett semmiféle hivatalos engedéllyel. Szakemberek állítása szerint gyenge volt a szerkezete, nem volt biztonságosan rögzítve, mely azt jelenti, hogy egy nagyobb vihar a helyéből is kiemelhette volna. Számomra hihetetlen, hogy egy balesetveszélyes, engedélyek nélkül épült szerkezetet az ellenzékből >>új többséggé alakult<< frakció szavazatával próbált legalizálni. „

A hírrel kapcsolatban ezért még meg is köszönte az ismeretlen lebontóknak a munkát.

„Úgy gondolták, hogy balesetveszély ide vagy oda, a 10. választókerületben élők számára jó lesz ez is, csak azért, hogy a másikat máshová szabadon felhasználhassák.

HÁT NEM JÓ!!!

Bárki tette, köszönjük!”

Sátory honlapján ehhez hozzátette, állítása szerint vásároltak már az eddig teljesen csupaszon álló megállóba új buszvárót is, az nem tudni azonban, hogy mindez a kétfarkúak akciója előtt, vagy után történt.

A viccpárt az eseményekre Facebookon csak annyival reagált:

„Természetesen elképzelhető, hogy ez a világ első buszmegállója, amit elbontanak a lakosok, hogy végre nyugodtan tudjanak ázni. Minden másra meg ott a Fidesz.”


Korábban, amikor a buszvárót az MKKP-sok felállították a Kresz-parkban, Sátory, aki a körzet képviselője már kijelentette a nemrégen meglepetésszerűen ellenzéki vezetésűvé vált szombathelyi közgyűlésben, „látni sem akarja” a felépítményt a városban.

A közgyűlés azonban később, egy új helyen a Szent Flórián úton engedélyezte is a váró kirakását, tehát teljesen legálisan állt ott, amíg most el nem bontották és arrébb nem dobták az egészet.