Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Összefogott az ellenzék Nagykőrösön, van közös polgármester-jelölt

Ez a cikk több mint 3 éves.

A Jobb Nagykőrösért Mozgalom színeiben fog indulni Zágráb Nándor, a Jobbik helyi elnöke a nagykőrösi önkormányzati választásokon a helyi ellenzék közös jelöltjeként a polgármesterségért- tudta meg a 24.hu.

Zágrábot a helyi szinten képviselettel rendelkező, ellenzéki Jobbik és MSZP-P mellett a DK, a Momentum, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatja. A megállapodás tartalmazza azt is, hogy az összes helyi választókörzetben egyetlen ellenzéki jelölt indul.

Jelenleg a Pest megyei település önkormányzati képviselő-testülete 11 főből áll (plusz a fideszes polgármester, Dr. Czira Szabolcs), ebből nyolc fideszes, a maradék három ellenzéki (Jobb Nagykőrösért, MSZP, Jobbik), ők listán jutottak be. A legutóbbi választáson minden körzetet fideszes jelölt hozott.

A májusi európai parlamenti képviselő-választáson Nagykőrösön a Fidesz 57,17 százalékot, a DK 15,42 százalékot, a Jobbik 7,06 százalékot, a Momentum 6,57 százalékot, az MSZP-P 6,07 százalékot szerzett.

„Csak az az egy megoldás van, hogy az erőket összpontosítjuk, egységbe tömörülünk”

– közölte László Ferenc, az MSZP helyi képviselője azon a videón, amit Zágráb Nándor közös polgármester-jelölt osztott meg Facebookján:

Forrás: 24.hu