Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Román alkalmi munkásokra gyújtottak egy sátrat Kelet-Londonban

Ez a cikk több mint 4 éves.

Egy ember meghalt, egy másikat pedig kritikus állapotban szállítottak kórházba, miután ismeretlenek két, feltehetőleg román férfira gyújtottak egy sátrat London keleti részén – írja a Sky News.

A két férfi a híradások szerint egy ponyva alatt tartózkodott egy út melletti bozótosban Kelet-Londonban. A támadás során elhunyt férfi 40 éves volt és teste szinte teljesen elégett, míg társa szintén hasonló korú és azóta is kómában fekszik.

A rendőrség az esettel kapcsolatban két férfit vádol gyilkossággal, gyilkossági kísérlettel és szándékos gyújtogatással. A rendőrség szerint a két román férfi alkalmi munkás lehetett, akik a környéken dolgoztak.

A rendőrség most olyan embereket keres, akik ismerhették az áldozatokat, és különösen a kelet-európai helyi közösség segítőkészségét kérték a bűncselekmény felderítésében.

A hatóságok egyelőre arra tudnak támaszkodni, hogy a megölt férfi neve Majea vagy Manea, a súlyosan sérülté pedig Pedro vagy Petra, de egyelőre ebben sem biztosak.

Az elkövetők indítékairól egyelőre biztosat nem lehet állítani, ám az elmúlt években megszaporodtak a kelet-európai vendégmunkások ellen szándékosan elkövetett gyűlölet-bűncselekmények.

A kelet-európai munkavállalókkal szembeni erőszak a Brexit első számú politikai témává válása óta egyre láthatóbb az Egyesült Királyságban, amely sok esetben bolgár, lengyel vagy román vendégmunkások vagy bevándorlók ellen történik.

Tavaly év végén például 5 embert tartóztattak le, miután ok nélkül üldöztek és késeltek halálra egy 21 éves román férfit, 2017-ben pedig a kelet-európaiak ellen elkövetett gyűlölet-bűncselekmények számának gyarapodásáról számolt be a Balkan Insight – volt, akit kövekkel dobáltak meg, öt kocsimosóban dolgozót pedig egy részeg sofőr bántalmazott.

(Sky)