Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Volt budapesti elnöke is otthagyja az LMP-t

Ez a cikk több mint 4 éves.

A tavaly még általa vezetett etikai bizottság volt az, amely a 2018-as parlamenti választások után eltiltotta a tisztségek viselésétől az LMP korábbi társelnökét, Hadházy Ákost (Szél Bernadettet már nélküle büntették, mivel neki is távoznia kellett bizottsági posztjáról), most ő maga is búcsúzik  a párttól: a „különutasok” fő fegyelmezőjeként ismert Moldován László Facebook-oldalán számolt be erről.

Úgy véli: „ugyanott tartunk, mint tíz éve: a politikát Gyurcsány és Orbán harca uralja. Az LMP kudarca, hogy ezt nem sikerült meghaladni”.

„[..]Orbán dúlása megakadályozza az árnyalt gondolkodást és cselekvést, az ellenzéki szavazók bárkire szavaznak, akiről elhiszik, hogy leválthatja Orbánt. Az LMP-t nem ilyennek látják. Hiába gondoljuk mi, hogy minden DK-ra és szocialistákra leadott szavazat Orbánt erősíti, mert nem teremti meg a lehetőségét, hogy az ellenzéki térfélen megerősödjön egy Orbánt valóban le akaró/tudó váltani nem óbaloldali párt.[…] Az LMP most elindult az összefogás irányába, Budapesten beáll Gyurcsány mögé (azt remélve, hogy néhány képviselővel még „jelen tud lenni”). Ez nem az én utam, számomra a pártpolitikának vége.”

– írja többek között távozásának okairól.

Moldován 2009 óta volt az LMP tagja, VII. kerületi önkormányzati képviselő is volt, valamint tavaly nyáron választották a párt budapesti elnökévé. Erről a posztjáról a párt európai parlamenti választási kudarca után mondott le, többek között azt is hozzáfűzve távozásához, hogy „meghalt a remény”.

(via Azonnali)