Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elkezdődött az előválasztás második fordulója

Ez a cikk több mint 4 éves.

Szerdán kezdetét vette a főpolgármester-jelölti előválasztás folyamatának második fordulója, amely ajánlásgyűjtéssel indul. Az előválasztáson résztvevő ellenzéki jelöltaspiránsokat támogató pártok és aktivistáik mától a főváros több pontján is gyűjtik az ajánlásokat.

A jelölteknek június 5. (szerda) – 17. (hétfő) között kell összegyűjtenünk 2000 budapesti ajánlását, hogy hivatalosan is jelöltnek számítsanak a voksoláson, amelyen eldől, hogy résztvevők közül ki maradhat Tarlós István kihívója.

Az előválasztás második fordulójában jelen állás szerint résztvevő két ellenzéki jelölt, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor, valamint Karácsony Gergely szerdán személyesen is kint lesznek ajánlást gyűjteni.

Kerpel-Froniusék korán kezdték a napot, a momentumos jelölttel és az őt segítő aktivistákkal már reggel héttől lehetett találkozni a Nyugati téri aluljáróban:

Karácsony Gergely szintén a Nyugati térre ígérte magát szerdára, ő 11 órakor érkezik a helyszínre:

Íme a további momentumos gyűjtőpontok:

Valamint a következő helyszíneken lehet találkozni az MSZP-Párbeszéd aktivistáival:

Ha a jelöltállítás lezajlott, maga a szavazás köztereken elhelyezett szavazósátrakban személyesen, illetve a szavazás hetében – személyes regisztrációt követően – online fog történni.

Az szavazás egy héten át fog tartani a szavazósátrak pedig az alábbiak szerint tartanak nyitva:

  • 2019. június 20-22., csütörtök-szombat 9.00 – 19.00-ig
  • 2019. június 23., vasárnap 9:00-16.00
  • 2019. június 24-25., hétfő-kedd 9:00-19.00
  • 2019. június 26., szerda 9:00-12.00

Az előválasztással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról itt lehet tájékozódni.

Mint ismert, a budapesti kerületek ellenzéki polgármesterjelöltek közti leosztására, valamint technikai aggályokra hivatkozva az előválasztáson korábban részvételi szándékát jelző Puzsér Róbert hétfőn visszamondta részvételét, az októberi főpolgármester-választáson való indulásról azonban nem tett le.

Címlapkép: MSZP / Facebook