Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Müezzin, Bede Zsolt és devizahiteles tüntetők zavarták meg Guy Verhofstadt és a Momentum sajtótájékoztatóját

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest A Momentum Mozgalom európai pártcsaládja, az ALDE vezetője, a belga Guy Verhofstadt a kampány finisében Fekete-Győr András pártelnökkel tartott volna sajtótájékoztatót.

Csakhogy több zavaró tényező is közbeszólt, először is az, hogy az angol nyelvű sajtótájékoztatót éppen a Kúria lipótvárosi épülete elé szervezték, ahol egész délután devizahitelkárosultak szervezetei tartottak tüntetést.

Ráadásul, amint az tulajdonképpen várható is volt, Bede Zsolt fideszes provokátor ugyancsak élő videóval jelent meg Verhofstadt és Fekete-Győr háta mögött, míg segítői a háttérben igen nagy hangon muszlim müezzin-éneket játszottak le egy hangszóróból, miközben a másik oldalon a devizahitelesek Orbán Viktort Hitlerként ábárzoló transzparensei színesítették a képet:

Majd a sajtótájékoztató után először trágárkodni kezdett, majd a helyszínt biztonsági őr kíséretében, rohamléptekben elhagyó Verhofstadt után eredt és Orbánt éltette, valamint őt és Fekete-Győr Andrást is többször hazaárulónak nevezte.

Bedét ezúttal francia nyelven értő, valószínűleg helyi szélsőjobboldali mozgalmakhoz tartozó tolmács is kísérte, ugyanakkor ismét megpróbálkozott az angol nyelvvel is, ahogyan az saját élő videójából kiderült.

Guy Verhofstadt egyébként arra a kérdésre, három nappal a finis előtt miért pont Budapesten kampányol úgy válaszolt, ez természetes, néhány napja még Londonba is elment kampányolni, hiszen „ez mindannyiunk választása.”

Egyébként kiemelte, számára a sajtószabadság, a határvédelem egyaránt nagyon fontos témák, de mindkettőre csak „egységes Európa” lehet a válasz.

A Mérce kérdésére, hogy az ALDE miért fogad el kampánytámogatást olyan kétes amerikai nagycégektől mint a génmódosított növényeket és káros növényvédőszereket gyártó Monsanto, Verhofstadt csak annyit válaszolt: „Annak már vége, a mi kérésünkre”, utalva arra, hogy a cég immár nem támogatja az ALDE-t miután Emmanuel Macron francia elnök is kifogásolta az üzleti kapcsolatot.