Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rasszista plakátokkal uszítanak a Párbeszéd politikusa ellen

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Több niggert Brüsszelbe!”„Szavazz rám és nem leszek itt!” és „Párbeszéd + MSZP a jóféle kivándorlásért” – feliratú plakátok jelentek meg az utcákon a Párbeszéd politikusa, Kocsis-Cake Olivio arcképével.

Bár a rasszista, gyűlöletkeltő plakátok „alkotója” ismeretlen, a Párbeszéd természetesen feljelentést tett az ügyben. Mint azt Szabó Tímea, a párt társelnöke Facebook-posztjában írja:

„Az a legkevesebb, hogy feljelentést tettünk ebben az ügyben, a mi felelősségünk ennél sokkal nagyobb. Véget kell vetnünk a gyűlöletnek! Minden egyes nap dolgoznunk kell azért, hogy egyesével győzzük meg az embereket arról, hogy a szolidaritásnak, az egymás iránti tiszteletnek nincs alternatívája, ha egy boldog országot akarunk teremteni. Mindig is voltak Orbán Viktorok, Kövér Lászlók, Bayer Zsoltok, de az ő milliókat megalázó politikájuk sosem volt és nem is lesz tartós.”

Szabó szerint a plakát azt mutatja, hogy Orbán Viktor gyűlöletkampánya célba ért, és ha nem ismerjük fel idejében, vagy nem fékezzük meg az uszítást bárki ellen, akkor a béke és a ma ismert társadalmunk el fog tűnni.

Címlapkép: Szabó Tímea / Facebook