Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kövér homofób kijelentései ellen tüntetnek szombaton

Ez a cikk több mint 1 éves.

Söpörjük ki a homofóbiát a közéletből címmel hirdetett tüntetést a Budapest Pride szombat kora estére, a Kossuth térre. A 18:30-kor kezdődő demonstráció Facebook-eseményében a szervezők azt írják:

„[m]utassuk meg, hogy sokan vagyunk, akik egy békés, elfogadó, 21. századi európai országban akarunk élni. Ha téged is felháborít, hogy politikusok minden következmény nélkül polgártársaikat másodrendűnek nevezik, és eleged van, hogy következmény nélkül diszkriminatív kijelentéseket tesznek, tüntess velünk!”

Mint arról mi is beszámoltunk, szerda esti zuglói fórumán Kövér László házelnök azt mondta az összegyűlt szimpatizánsoknak:

„egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.”

Beszélt az azonos nemű párok örökbefogadásáról is:

„Erkölcsi értelemben, semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni.”

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely is kiállt Kövér kijelentései mellett, szerinte ugyanis minden gyereknek joga van egy apához és egy anyához, így önzőségnek tartja az azonos nemű párok örökbefogadását.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán