Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Törölték a Youtube-ról Gulyás Mártonék kamupártos filmjét

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Google adatvédelmi okokra hivatkozva eltávolította a Partizán Youtube-csatornájáról Gulyás Mártonék háromrészes dokumentumfilm-sorozatának második epizódját, valamint a mindhárom részt tartalmazó teljes változatot is – tudta meg a 444.

Az aktivista úgy nyilatkozott a portálnak, hogy valószínűleg a korábban országgyűlési képviselőjelöltként indult Kálmándi Sándorral – akinek a körét a film összekapcsolja az oknyomozás középpontjában álló Seres Mária–Stekler Ottó párossal – készült telefonbeszélgetés bemutatása, esetleg a beszélgetés alatt bemutatott képek miatt törölhette a videókat a Youtube egy beérkező panasz nyomán. Erre abból lehet következtetni, hogy bár a Youtube-hoz beérkező panasz tevőjének kiléte nem ismert a készítők számára, a Youtube az értesítésében hivatkozott timecode szerint a Kálmándi szerepelhet az inkriminált résznél.

A Youtube rendszere ilyen panasz esetén a készítőnek is ad fellebbezési lehetőséget, ám Gulyásék ezzel nem éltek (ehhez a videón szereplő érintett(ek) beleegyező nyilatkozatára lett volna szükség, ami egy oknyomozó videó esetében érthető módon nem állt rendelkezésre), ezért csütörtökön a rablópártos sorozat második részét törölte a Google, szombaton pedig a teljes filmet. Gulyás angol és magyar nyelvű levelet is írt a cég képviselőinek. Ezekben azzal érvelt, hogy a videó közszereplőről szól, nem sért semmilyen magyar törvényt vagy Youtube-szabályzatot, illetve kérte, hogy állítsák vissza a film elérhetőségét.

A Partizán filmjének részeit a Mérce is publikálta, valamint szöveges összefoglaló is megjelent nálunk a filmben feltárt ügyről.