Eredmények 99,98%-os feldolgozottságnál

52,26%
16,21%
9,90%
6,67%
6,42%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,26%)
DK: 4 (16,21%)
Momentum: 2 (9,90%)
MSZP-P: 1 (6,67%)
Jobbik: 1 (6,42%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,32%
MKKP: 2,62%
LMP: 2,18%

Törölték a Youtube-ról Gulyás Mártonék kamupártos filmjét

A Google adatvédelmi okokra hivatkozva eltávolította a Partizán Youtube-csatornájáról Gulyás Mártonék háromrészes dokumentumfilm-sorozatának második epizódját, valamint a mindhárom részt tartalmazó teljes változatot is – tudta meg a 444.

Az aktivista úgy nyilatkozott a portálnak, hogy valószínűleg a korábban országgyűlési képviselőjelöltként indult Kálmándi Sándorral – akinek a körét a film összekapcsolja az oknyomozás középpontjában álló Seres Mária–Stekler Ottó párossal – készült telefonbeszélgetés bemutatása, esetleg a beszélgetés alatt bemutatott képek miatt törölhette a videókat a Youtube egy beérkező panasz nyomán. Erre abból lehet következtetni, hogy bár a Youtube-hoz beérkező panasz tevőjének kiléte nem ismert a készítők számára, a Youtube az értesítésében hivatkozott timecode szerint a Kálmándi szerepelhet az inkriminált résznél.

A Youtube rendszere ilyen panasz esetén a készítőnek is ad fellebbezési lehetőséget, ám Gulyásék ezzel nem éltek (ehhez a videón szereplő érintett(ek) beleegyező nyilatkozatára lett volna szükség, ami egy oknyomozó videó esetében érthető módon nem állt rendelkezésre), ezért csütörtökön a rablópártos sorozat második részét törölte a Google, szombaton pedig a teljes filmet. Gulyás angol és magyar nyelvű levelet is írt a cég képviselőinek. Ezekben azzal érvelt, hogy a videó közszereplőről szól, nem sért semmilyen magyar törvényt vagy Youtube-szabályzatot, illetve kérte, hogy állítsák vissza a film elérhetőségét.

A Partizán filmjének részeit a Mérce is publikálta, valamint szöveges összefoglaló is megjelent nálunk a filmben feltárt ügyről.

Olvass tovább!